Ruska


Kansi(c)Karin Niemi

Synkän romanttisessa, urbaanissa fantasiasarjassa ihmissusimyytit siirtyvät historiankirjoista tutuille ja turvallisille kotikaduille. Kun kaukainen uhka onkin lähellä ja kytee omassa yhteisössä, epätietoisuus ja pelko alkavat lietsoa vihaa. Ruska on Kuura-trilogian päätösosa. 


18- vuotiaan Inka Lavasteen maailma on järkkynyt. Järjestö, joka aiemmin suojeli häntä, jahtaa häntä lykantropiasta syytettynä. Vallanpitäjien vuosikymmeniä pitänyt järjestelmä uhkaa horjua, eivätkä kansalaiset koe oloaan turvatuksi kaupungin muurien sisällä. Täydenkuun lähestyessä susijahti kiristyy, ja katupartiot ottavat vallan omiin käsiinsä. Samalla lainsuojattomien ihmissusien oikeuksia puoltava aktivistijärjestö Werecare vaatii Inkan parasta ystävää, Aaron Matsonia, astumaan vastarintaliikkeen keulakuvaksi. Muutos on lähempänä kuin koskaan, mutta synnyttääkö muurien rakoileminen toivoa vai entistä suurempaa kaaosta?

ISBN: 978-952-202-947-8
Ilmestyminen: 10/2018.
Tilaa kirja kustantajan sivulta: Myllylahti
Saatavilla myös E-kirjana: Elisa Kirja

Lue ensimmäinen luku TÄSTÄ.

Kuva(c)Kaisu Sandberg

Goodreads
"No nyt! Olen niin riemuissani siitä, että Suomesta nykyään löytyy näin hyviä nuortenkirjoja, jotka on alkujaankin kirjoitettu suomeksi. Arvostan. -- Ruska tulee iholle, ja tarinan ajankohtaisuus puhuttelee. Tykkäsin tosi paljon siitä, miten hahmoja ei missään vaiheessa päästetty mitenkään erikoisen helpolla, asiat eivät vain itsestään ratkenneet, vaan maailmaa piti uskaltaa muuttaa, teko kerrallaan. Tykkäsin myös siitä, että kaikki hahmot oli niin freesejä, että stereotypiat oli kierretty ja käännetty päälaelleen, että hahmot joutui oppimaan uutta itsestään ja toisistaan, muuttamaan käsityksiään." - Kaisa

Lukujonossa
"Juoni rullaa mukavasti eteenpäin, eikä tekstissä ole mitään turhaa. Loppuratkaisusta on vahva aavistus, mutta on pakko saada tietää, miten sinne päästään. Tyylilleen uskollisena Pitkäkangas huipentaa juonen eeppiseen, elokuvamaiseen toimintakohtaukseen. -- Kirjan lukemisen jälkeen jäi haikea fiilis, ja halusin palata uudelleesaan ensimmäiseen osaan. Jos et ole aiemmin lukenut sarjaa, nyt on hyvä hetki aloittaa kun kaikki osat ovat ilmestyneet."


Kirsin kirjanurkka
"Ruskassa on lopulta isojen ratkaisujen aika. Mikä on oikein, mikä väärin? Millaisia keinoja voidaan käyttää, jos päämäärät ovat omasta mielestä oikeat? Kuinka suuria uhrauksia voidaan yksilöiltä vaatia yhteisen edun nimissä? -- Jälleen Pitkäkangas kuljettaa näitä kysymyksiä henkilöidensä kautta ilman, että joutuu selittämään tai saarnaamaan. Tarina on mielettömän jännittävä eikä veriroiskeilta tai ruumispinoilta vältytä tälläkään kertaa. Lukija joutuu luopumaan rakkaiksi käyneistä henkilöistä, kun tarina solmitaan lopussa kauniille solmulle."

Siniset helmet
"Trilogian kolmas osa Ruska lunastaa kaikki odotukset ja ylikin. Toimintakohtaukset ovat yhtä tykkejä kuin ennenkin, mutta nyt Pitkäkankaan kieli on kypsynyt ja muuttunut herkkävireisemmäksi ja sävyt ovat paikoin jopa lyyrisiä. -- Ruska on nimensä mukaisesti kuoleman aikaa, mutta samaan aikaan kaunista, ilmassa haikea sävy, että kohta se loppuu. Onneksi nämä eivät välttämättä ole viimeiset hyvästit Kuurankerolle..."

Kertomuksia kaksoisveenkulmasta
"Itselleni osuu harvemmin kirjoja, joiden lukemista odotan kieli pitkällä, mutta tämän kanssa kävi niin. Olin päässyt sunnuntai-iltana Jahtitalo-kohtauksiin ja maanantaina oli työpäivä! Se työpäivä mateli suunnattoman hitaasti, kun odotin iltaa, että pääsen lukemaan Ruskan loppuun. -- Ruskalle annan täydet 5/5 tähteä, ja koko Kuura-trilogialle tässä vaiheessa 6/5. Kiitos tästä kirjasarjasta, ja tämän myötä odotan innolla, mitä luettavaa Pitkäkankaalta julkaistaan tulevaisuudessa."

Neverendingly
"Prologin aikana viimeistään itkin silmät päästäni, kun se sisälsi lyhyeksi luvuksi paljon tunteita. Myös sen lopullisuuden vuoksi kun tiesin sen olevan kirjan viimeinen luku. Onneksi kirjat voi lukea aina uudelleen, vaikka ei uudelleenluku koskaan ensimmäistä lukukertaa voita."

Lasisipulissa
"Ruska on todella synkkä, mutta se ei tunnu liioitellulta: henkilöiden elämä on muuttunut ensimmäisen osan maailmasta niin paljon, ettei muunlainen tunnelma edes sopisi kirjaan. Pidän tässä trilogiassa kauheasti siitä, miten hahmot oikeasti kasvavat ja kehittyvät. -- Arvostan sitä, että toiminnan lomassa on aikaa myös hahmojen ajatuksille ja tunteille. Se tekee kirjasta erityisen aidon ja riipaisevan. Kuura-trilogia on kyllä ehdottomasti parhaita kotimaisia YA-trilogioita!"

Keijumetsästä
"Kuura-trilogian voi lukea fiktiivisenä tarinana ihmissusista nyky-yhteiskunnassa, mutta samalla se on kertomus yhden ryhmän syrjäyttämisestä yhteiskunnan ulkopuolelle, ja valtaa pitävien ahneudesta. Omat teot on helppo nähdä oikeutettuina, kun tarkoituksellisesti unohtaa, että vastapuolella on myös ihminen."

Kirjapöllön huhuiluja
"Kirjoitan tämän blogipostauksen sydänverelläni. Niin tunteisiin on mennyt tämä trilogia, että haikein mielin joudun jättämään hyvästit Kuurankerolle, Inkalle, Aaronille, Tuukalle ja Matleenalle, tyypeille, joihin kiinnyin kovasti tämän lukumatkan aikana. Olen odottanut ja pelännyt tämän päätösosan ilmestymistä. Kun sain kirjapaketin kotiini, hihkuin ilosta ja onnesta ääneen. Lapseni katsoivat minua kulmat kurtussa: "Äiti, miten sää voit innostua noin yhestä kirjasta?" -- Pitkäkangas ei olisi voinut kirjoittaa täydellisempää loppua Kuura-trilogialle."

Kirjoittajasielu
"Voin vain sanoa muutaman sanan, jotka yhdistävät koko oman henkilökohtaisen kokemukseni tästä kirjasta: "Ei voi olla totta." Kunhan sain teetä ja rauhoituin ensireaktiostani luettani koko kirjan, pyyhin kyyneleeni ja jäin miettimään tapahtumia. En jotenkin osannut rauhoittua."

Lukijan roolissa
"Kirja jätti lähes täysin sanattomaksi. Sen lukemisen aikana koin valtavan tunteiden kirjon. Minua pelotti, itketti ja välillä hymyilytti ja ihmetytti. Elina Pitkäkankaan Kuura-trilogia onnistui todellakin jokaisen kirjan suhteen ylittämään omat odotukseni täysin. -- Pitkäkangas osaa kirjoittaa koukuttavalla, jännittävällä tavalla ja käyttää kieltä taitavasti, mikä itseni kohdalla näkyy mm. tunteiluna lukiessa tai vaikka vaikeutena nukkua, koska kirjan tapahtumat osuvat niin syvälle ihon alle."

Kuva(c)Kaisu Sandberg

Lähetä kommentti

© Elina Pitkäkangas. Made with love by The Dutch Lady Designs.