Ruska


Kansi(c)Karin Niemi

Synkän romanttisessa, urbaanissa fantasiasarjassa ihmissusimyytit siirtyvät historiankirjoista tutuille ja turvallisille kotikaduille. Kun kaukainen uhka onkin lähellä ja kytee omassa yhteisössä, epätietoisuus ja pelko alkavat lietsoa vihaa. Ruska on Kuura-trilogian päätösosa. 


18- vuotiaan Inka Lavasteen maailma on järkkynyt. Järjestö, joka aiemmin suojeli häntä, jahtaa häntä lykantropiasta syytettynä. Vallanpitäjien vuosikymmeniä pitänyt järjestelmä uhkaa horjua, eivätkä kansalaiset koe oloaan turvatuksi kaupungin muurien sisällä. Täydenkuun lähestyessä susijahti kiristyy, ja katupartiot ottavat vallan omiin käsiinsä. Samalla lainsuojattomien ihmissusien oikeuksia puoltava aktivistijärjestö Werecare vaatii Inkan parasta ystävää, Aaron Matsonia, astumaan vastarintaliikkeen keulakuvaksi. Muutos on lähempänä kuin koskaan, mutta synnyttääkö muurien rakoileminen toivoa vai entistä suurempaa kaaosta?

ISBN: 978-952-202-947-8
Ilmestyminen: 10/2018.
Tilaa kirja kustantajan sivulta: Myllylahti
Saatavilla myös E-kirjana: Elisa Kirja

Lue ensimmäinen luku TÄSTÄ.

Kuva(c)Kaisu Sandberg
Keijumetsästä
"Kuura-trilogian voi lukea fiktiivisenä tarinana ihmissusista nyky-yhteiskunnassa, mutta samalla se on kertomus yhden ryhmän syrjäyttämisestä yhteiskunnan ulkopuolelle, ja valtaa pitävien ahneudesta. Omat teot on helppo nähdä oikeutettuina, kun tarkoituksellisesti unohtaa, että vastapuolella on myös ihminen."

Kirjapöllön huhuiluja
"Kirjoitan tämän blogipostauksen sydänverelläni. Niin tunteisiin on mennyt tämä trilogia, että haikein mielin joudun jättämään hyvästit Kuurankerolle, Inkalle, Aaronille, Tuukalle ja Matleenalle, tyypeille, joihin kiinnyin kovasti tämän lukumatkan aikana. Olen odottanut ja pelännyt tämän päätösosan ilmestymistä. Kun sain kirjapaketin kotiini, hihkuin ilosta ja onnesta ääneen. Lapseni katsoivat minua kulmat kurtussa: "Äiti, miten sää voit innostua noin yhestä kirjasta?" -- Pitkäkangas ei olisi voinut kirjoittaa täydellisempää loppua Kuura-trilogialle."

Kirjoittajasielu
"Voin vain sanoa muutaman sanan, jotka yhdistävät koko oman henkilökohtaisen kokemukseni tästä kirjasta: "Ei voi olla totta." Kunhan sain teetä ja rauhoituin ensireaktiostani luettani koko kirjan, pyyhin kyyneleeni ja jäin miettimään tapahtumia. En jotenkin osannut rauhoittua."

Lukijan roolissa
"Kirja jätti lähes täysin sanattomaksi. Sen lukemisen aikana koin valtavan tunteiden kirjon. Minua pelotti, itketti ja välillä hymyilytti ja ihmetytti. Elina Pitkäkankaan Kuura-trilogia onnistui todellakin jokaisen kirjan suhteen ylittämään omat odotukseni täysin. -- Pitkäkangas osaa kirjoittaa koukuttavalla, jännittävällä tavalla ja käyttää kieltä taitavasti, mikä itseni kohdalla näkyy mm. tunteiluna lukiessa tai vaikka vaikeutena nukkua, koska kirjan tapahtumat osuvat niin syvälle ihon alle."

Kuva(c)Kaisu Sandberg

Lähetä kommentti

© Elina Pitkäkangas. Made with love by The Dutch Lady Designs.