4/23/2018

Syksyn kirjakatalogi

Myllylahden syksyn 2018 kirjakatalogi on ulkona! Ja siellä se nyt viimein on, Ruska sivulla 16. Katalogissa on uutta tietoa lukijoille lähinnä kirjan esittelyteksti, koska olen julkaissut kansikuvan ja julkaisuajankohdan jo aikaisemmin. Romaanin sivujen määrä on myöskin arvio. Yritän saada kirjan mahtumaan neljäänsataan sivuun. Mutta varoituksen sananen: vaikka Ruskan esittelyteksti on pyritty kirjoittamaan niin, että siinä ilmenisi mahdollisimman vähän spoilereita edellisistä osista, tiettyjä seikkoja oli mahdotonta kiertää. Siispä niiden, jotka eivät ole vielä Kajoa lukeneet, kannattaa ehkä jättää Ruskan esittelyteksti lukematta. 

Tämä ei sinänsä ole mikään uutinen, koska kyse on sarjaan kuuluvasta kirjasta. Itse jätän lukematta lähes aina jatko-osien takakannet, mikäli en ole lukenut edeltäviä osia. Joidenkin kirjojen takakansissa paljastetaan räikeästi edellisen osan tapahtumat. Se on vähän kökköä, vaikka ymmärrän toki miten vaikeaa jatko-osan esittelytekstin kirjoittaminen voi olla. Kirjoittaessani Ruskan takakansitekstiä kolusin kirjakauppamme hyllystä lähestulkoon kaikkien YA-kirjojen jatko-osat ja vertailin niiden takakansitekstejä. Yllättävän monessa kansainvälisesti menestyneessä kirjassa on erittäin spoilaavat esittelytekstit. Pidin henkilökohtaisesti eniten niistä, joissa annettiin vain pieniä vihjeitä menneestä ja keskityttiin kirjan teemoihin ja romaanin alkuasetelmaan. Suosikeiksi nousivat Korpinkehät-trilogian Mätä ja Mahti. Vaikka en ole (vieläkään, hyi minua) lukenut Odininlasta, en spoilaantunut romaanin tapahtumista. Sen sijaan uteliaisuuteni heräsi. 

Mutta, kuten edellä mainitsinkin, aivan täysin spoilerivapaaksi minä en osannut Ruskan takakansitekstiä tehdä. Niinpä kehotan niitä, jotka eivät ole vielä Kuuraa tai Kajoa lukeneet, jättämään blogipostaukseni lukemisen tähän. Referoin seuraavaksi Ruskan takakansitekstin. Olen kovin tyytyväinen lopputulokseen. Te, jotka tämän nyt luette, kertokaa vähän ensifiiliksiä!

"Synkän romanttisessa, urbaanissa fantasiasarjassa ihmissusimyytit siirtyvät historiankirjoista tutuille ja turvallisille kotikaduille. Kun kaukainen uhka onkin lähellä ja kytee omassa yhteisössä, epätietoisuus ja pelko alkavat lietsoa vihaa. Ruska on Kuura-trilogian päätösosa. 

18- vuotiaan Inka Lavasteen maailma on järkkynyt. Järjestö, joka aiemmin suojeli häntä, jahtaa häntä lykantropiasta syytettynä. Vallanpitäjien vuosikymmeniä pitänyt järjestelmä uhkaa horjua, eivätkä kansalaiset koe oloaan turvatuksi kaupungin muurien sisällä. Täydenkuun lähestyessä susijahti kiristyy, ja katupartiot ottavat vallan omiin käsiinsä. Samalla lainsuojattomien ihmissusien oikeuksia puoltava aktivistijärjestö Werecare vaatii Inkan parasta ystävää, Aaron Matsonia, astumaan vastarintaliikkeen keulakuvaksi. Muutos on lähempänä kuin koskaan, mutta synnyttääkö muurien rakoileminen toivoa vai entistä suurempaa kaaosta?"

Lähetä kommentti

© Elina Pitkäkangas. Made with love by The Dutch Lady Designs.