1/24/2018

Ruskan kansi


Viimeistä viedään. Kun vuonna 2014 kirjoitin Kuuran ensimmäisen version, en ajatellut tarinan kasvavan trilogiaksi. Mutta nyt yksi unelmista on käymässä toteen. Trilogian viimeinen osa, syksyllä ilmestyvä Ruska, on minulle monin osin kaikista rakkain ja raskain projekti. Rakkain siksi, että kaipaan jo nyt näitä hahmoja, joihin olen vuosien varsilla päässyt tutustumaan, ja raskain siksi, että tarina on sisällöllisesti kaikista haastavin. Kuten kannesta näkee, luvassa on ihmissusia, haikeaa tunnelmaa ja ihmisyyden pohdintaa. Ruska on kolmesta kirjasta rankin, mutta halusin kannen välittävän myös toivoa ja kauneutta. Mielestäni graafikkoni Karin Niemi onnistui tässä enemmän kuin hyvin. Hän käytti inspiraationsa lähteenä erästä tiettyä kohtaa Ruskan synopsiksesta, ja olen hämmästynyt miten hyvin kyseinen kohtaus kiteyttää koko kirjan. Tästä kannesta tuli oma suosikkini kertaheitolla. 
Kannen julkaiseminen on aina ollut minulle se vaihe, kun tajuan kirjan oikeasti ilmestyvän. Tämänkin kannen näkeminen sai liikutuksen nousemaan silmiin. Ruskan julkkareita on odoteltava vielä puolisen vuotta, mutta aika kuluu kauhean nopeasti. Kohta paketti on postissa noudettavissani ja sitten uusia pienokaisia voi jälleen nuuskia ja pläräillä ja ihmetellä. Tuntuu oudolta, että puolen vuoden päästä oma urakkani tämän sarjan suhteen on ohi. Oikeasti. Neljän vuoden Kuura-avioliittoni jälkeen voin viimein pyyhkäistä käsiäni ja heittää pallon lukijoille. Olen niin hämmentynyt siitä, miten nopeasti hommat kehittyvät. Odottavainen tietenkin myös.
Suurimmat kiitokset vielä kerran graafikolleni, Karin Niemelle.

8 kommenttia

 1. Wau, miten hieno!! Ihanan värinen tämäkin, tuskin maltan odottaa<3 (Myös olan yli kurkannut pikkusisko ihasteli tätä myös kovasti :) )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! <3 Tämä on munkin suosikkini näistä kolmesta osasta. Sun pitää houkutella pikkusisko tutustumaan kirjasarjaan myös. ;)

   Poista
 2. Aina kun huomaa, että kirjasarjan kansissa väriteema vaihtuu, jännään seuraavaa väriä! Arvostan punaista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, joo kiinnitän huomiota samaan asiaan. :D Kuuran graafikko on pyrkinyt pikkuisen väistelemään perinteisiä sarjavärejä. Siksi ykkösosan kansi on enemmän turkoosi kuin sininen ja tämä puolestaan lähempänä oranssia kuin punaista.

   Poista
 3. Tyylikäs kansi! Minullekin kannen valmistuminen on ollut molemmilla kerroilla hienoin välietappi matkalla kustannuspäätöksestä valmiiksi kirjaksi, ja on saanut aikaan "Tästä on tulossa kirja IHAN OIKEASTI!" täpinöintiä. Tunnistan hyvin myös tuon fiiliksen, että pitkään matkassa kulkeneista romaanihenkilöistä luopuminen on haikeaa. Vaikka mielessä pyörii jo uusia hahmoja, ja tekeillä on jo uusi tarina, niin silti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mulla on just samat fiilikset kuin sullakin. Uusi tarina polttelee jo mielessä, mutta samalla Kuuran hahmoista luopuminen ottaa koville. Ei sitä ole tainnut kunnolla vielä edes tajuta. Pitäisi yrittää nauttia kirjan maailmasta ja hahmoista vielä, kun se on mahdollista.

   Poista
 4. Kaunis kansi! Onneksi olkoon! :) Puoli vuotta hujahtaa varmasti loppujen lopuksi nopeasti, vaikka odottavan aika onkin pitkä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! <3 Ja kyllä, puoli vuotta menee silmänräpäyksessä. Pitää järkkäillä sitten taas julkkareita, että Kuurasta luopuminen konkretisoituu mullekin.

   Poista

© Elina Pitkäkangas. Made with love by The Dutch Lady Designs.