12/01/2017

Joulukalenterin 1. luukku


Joulukuu vaihtui, ja on aika avata ensimmäinen kalenterin luukku! Ja koska Kuura-trilogiani päättyy ensi syksynä, ymmmärsin, että nyt on viimeinen tilaisuuteni tehdä joulukalenteri kyseisestä sarjasta. Toteutus on simppeli: jokaisena kalenteripäivänä esittelen teille yhden sarjan hahmoista - jopa ne, joihin ette ole vielä Kajoon mennessä ehtineet tutustua. Spoilereita ei tarvitse pelätä. Kirjoitan henkilöistä vain yleisiä tietoja ja hieman taustaa. Kalenterin edetessä kokoan samaiset hahmoesittelyt kokonaan omalle blogisivulleen, mistä niitä voi lueskella myöhemminkin. Vastailen myös mielelläni lisäkysymyksiin hahmoista, joten lukijat voivat nyt vapaasti esittää kysymyksiä tai kommentoida muuten hahmoa postauksien kommenttikenttiin. :) Hyvää joulunodotusta!INKA LAVASTE

Syntymäpäivä: 24.1.1996 (18 vuotta Kuuran tapahtumien aikaan)
Pituus: 163 cm
Paino: 54 kg
Hiukset: pitkät ja suorat, väri vaalea tuhka
Silmät: siniset

Perhe: Isä Ilkka Lavaste (kuollut), äiti Tessa Lavaste ja pikkuveli Tuukka Lavaste. Täti Alisa Oinas on näkyvä osa perheen arkea etenkin Inkan isän kuoltua. Pikkuveljeään Tuukkaa Inka kutsuu yksinoikeudella Dukeksi, millä hän korostaa omistavaa sidettään veljeensä. Inkan ainoa elossa oleva isoäiti asuu Tartossa.

Luonne: Äkkipikainen, vakava ja piikikäs. Inkan on vaikea hyväksyä tappiota eikä ota osaa haasteisiin/kilpailuihin ellei voi olla varma onnistumisestaan. Muutamien valittujen ihmisten seurassa (Tuukka ja Aaron) Inka osaa olla hellä ja leikkisä, mutta useimmille ihmisille välittyy kuva kylmästä ja ylpeästä prinsessasta. 

Taustaa: Inkan ainoa tiedetty tyttökaveri, Noora, muutti pois Kuurankerosta Inkan ollessa viisivuotias. Siitä lähtien Inkalla on ollut vaikeuksia ystävystyä muiden tyttöjen kanssa, jotka systemaattisesti syrjivät ja pilkkasivat häntä koko ala-asteen ajan. Tilanne kärjistyi Nella Hallaksen 7-vuotissyntymäpäivillä, jolloin Nella ja muut tytöt turmelivat Inkan juhlamekon. Tätä itkiessään Inka tapasi Aaron Matsonin, joka Inkaa lohduttaakseen pyysi tyttöä lennättämään dronea hänen kanssaan Kuurankeron rantaan. Inkan ja Aaronin ystävyyssuhde on syventynyt sittemmin korvaamattomaksi, vaikkakaan pari ei ole koskaan seurustellut keskenään. Aaron on myös ainoa, jolle Inka suostuu avautumaan suruistaan. Moni muu ei tiedä Inkan vanhempien koviksi äityneistä perheriidoista tai Tuukan varhaisista myymälävarkauksista, jotka veivät perheen sosiaaliviranomaisten tarkkailuun. Raskaiden kotiolojen vuoksi Inkalla on edelleen suuri tarve hakea läheisyyttä ja ihailua ympäriltään. Hänelle on myös tärkeää tuntea voivansa kontrolloida tilanteita. Muita tyttöjä kohtaan Inka on nykyisin varautunut ja ynseä, mikä on aiheuttanut tilanteen, ettei hänellä ole lukiossa muuta seuraa kuin Aaron ja tämän jalkapallokaverit.

Etukuva(c)Kaisu Sandberg
Luukkukuva(c)Karin Niemi

2 kommenttia

 1. Ihana joulukalenteri-idea! Jään innolla seuraamaan :)

  Inka on kyllä aivan ihanan kamala hahmo, hyvin luotu sellainen! Tulee vähän mieleen Scarlett O'Hara, yksi lempihahmoistani kirjallisuudessa, vaikka onkin niin kamala ihminen. Mistä muuten keksit hahmojesi nimet? Tulivatko ne itsestään vai selailitko esimerkiksi jotain nimisivustoja? Onko hahmoillasi toisia nimiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tämä idea on ollut työn alla pitkään, mutta en ole aikaisemmin jaksanut alkaa työstää sitä. Mielelläni olisin liittänyt hahmojen mukaan kuvat, mutta toistaiseksi joudutaan pärjäämään ilman. Lisäilen piirrokset jälkijunassa, mikäli jaksan/ehdin niitä kyhäillä.

   Olen itse asiassa hinkannut etenkin ykkösosassa esiintyvien hahmojen nimiä pitkäänkin. Alun perin Kuura sijoittui "ei minnekään", jolloin hahmojen nimet eivät olleet suomalaisia. Kaikken nimet oli metsästetty netistä ja niillä oli omat merkityksensä. Kun myöhemmin päätin suomalaistaa tarinan miljöön, etsin alkuperäisille nimille mahdollisimman lähellä olevat suomalaiset nimet. Esimerkiksi Inka oli Konan, joka merkitsee pientä sutta. Valpuri oli Waya, "susi", ja Nikolas oli puolestaan Connor, jonka merkitys on englanniksi osuvasti "wolf lover". Aaron Matson puolestaan oli alunperin Aaron Monday, eli "Moonday". Nykyisin olen etsinyt hahmoille etenkin luonnetta kuvaavat sukunimet. Inka on Lavaste, Matleena Valkonen, Nikolas Hallas. Jatta Aalo lienee aika selkeä sekin. ;)

   Hahmoilla on toiset nimet, mutta en ottanut niitä selkeyden mukaan tähän mukaan. Ne taas on valikoitu puhtaasti sointuvuuden ja oman makuni mukaan. Esim. Inka Anneli Lavaste ja Aaron Matias Matson.

   Poista

© Elina Pitkäkangas. Made with love by The Dutch Lady Designs.