12/10/2017

Joulukalenterin 8. luukku


ALEXANDER BERG

Syntymäpäivä: 17.02.1987 (27 vuotta Kuuran tapahtumien aikaan)
Pituus: 177 cm
Paino: 72 kg
Hiukset: tummanruskeat
Silmät: siniharmaat

Perhe: Äiti Kristina Berg (kuollut) ja isoäiti Malin Berg. Alexin isä, Janne Rautahakala, asuu tiedettävästi Helsingin Töölössä uuden vaimonsa ja kolmen tyttärensä kanssa, muttei ole ollut vapaaehtoisesti yhteyksissä poikaansa sitten tämän vauvaiän. Nykyisin Janne - kuten muutkin sukulaiset - luulevat Alexin kuolleen äitinsä rinnalla Jahdin täydenkuunkomennuksessa.

Luonne: Energinen, leikkisä ja vakaumuksellinen. Alex on ihmissusista teräväaistisin ja hänen on vaikea asettua aloilleen etenkin täydenkuun lähestyessä. Ulkopuolisen silmään Alex voi vaikuttaa levottomalta ja kevytmieliseltä pelleilijältä, mutta todellisuudessa miehellä on vahvat aatteet ja rautainen keskittymiskyky. Hänellä on kova tarve todistaa kykynsä eikä hän pidä, jos joku kutsuu häntä söpöillä, komeaan ulkonäköön viittaavilla lempinimillä.

Taustaa: Alexin äiti, Kristina Berg, oli vasta 16-vuotias saadessaan esikoispoikansa. Myöskään lapsen isä, Janne Rautahakala, ei ollut vielä täysi-ikäinen, minkä vuoksi lapsen kasvatus jäi kokonaan Kristinan ja tämän vanhempien vastuulle Helsingin lähiöön. Janne ja Kristina eivät olleet yhdessä pitkään, eikä Alex saanut koskaan tilaisuutta tutustua isäänsä. Hän tapasi Jannen myöhemmin kaksitoistavuotiaana, mutta nähtyään kuinka Alexista suodatettua elämää mies eli, Alex ei halunnut tavata isäänsä enää uudelleen. Hän kasvoi äitiään kunnioittaen ja seurasi tämän uraa Jahdin jääkäriksi heti ammattikoulun jälkeen. Palvelusaika ei tosin kestänyt hänellä kauaa. Vuonna 2005 Alexin ollessa vasta 18-vuotias, Väinö Ollikaisen johtama ryhmä komennettiin Kuusamoon ja tuhoutui odotettua suuremman hukkalauman hampaissa. Onnettomuudessa kuoli seitsemän jääkäriä, Alexin äiti mukaan lukien. Adrenaliinin voimin Alex onnistui pelastamaan itsensä ja voutinsa Väinön, mutta menetti samalla toisen kätensä ja sai lykantropian - viruksen, jonka saamista hän oli oppinut pitämään kuolemaa pahempana kohtalona. Väinö oli ainoa syy, jonka vuoksi Alex suostui opettelemaan uudet säännöt elämälleen tuhoisan yön jälkeen. Kuljettuaan metsissä kuusi vuotta vailla päämäärää miehet tapasivat lopulta Ronja Aarnin, joka oli epäonnekseen jäänyt muurin ulkopuolelle täydenkuun yönä. Ronjan ja Alexin välille syntyi lykantropian aiheuttama voimakas veriside, ja alkujärkytyksen jälkeen parin tunteet syvenivät rakkaudeksi. Vuosien epätoivon jälkeen Alex on viimein löytänyt kadottamansa elämänilon uudelleen.

Luukkukuva(c)Karin Niemi

Lähetä kommentti

© Elina Pitkäkangas. Made with love by The Dutch Lady Designs.