12/08/2017

Joulukalenterin 7. luukku


NIKOLAS HALLAS

Syntymäpäivä: 27.07.1996 (18 vuotta Kajon ja Ruskan tapahtumien aikaan)
Pituus: 175 cm
Paino: 70 kg
Hiukset: tummanruskeat, suorat
Silmät: jäänsiniset

Perhe: Isä Topias Hallas, äiti Irina Hallas (kuollut) ja 18-vuotias kaksossisar Nella Hallas. Setä Klaus Hallas on pitänyt tiiviisti yhteyttä perheeseen etenkin Irinan kuoleman jälkeen ja viettää juhlapyhät yhdessä Topiaksen ja kaksosten kanssa. Nikin isoisä ja isotädit ovat kaikki työskennelleet Jahdin alaisina, ja samaa uravalintaa odotetaan myös Nikiltä, Nellalta ja heidän kolmelta pikkuserkultaan.

Luonne: Totinen, pidättyväinen ja oikeamielinen. Niki on mielenkiintoinen vastakohta kaksossisarelleen Nellalle, joka on omaksunut Hallaksen suvulle tyypillisen karisman ja sanavalmiin, mustan huumorin. Kylmästä ulkokuorestaan huolimatta Niki on hyvin ajattelevainen ja pitää heikompiensa puolia, mistä johtuen hän ei ole koskaan sietänyt Etelä-Kuuran etuoikeutettuja ja itsetyytyväisiä lapsia, kuten Aaronia ja tämän kavereita.

Taustaa: Nikin ja Nellan äiti, Irina Hallas, menehtyi rintasyöpään kaksosten ollessa yksitoistavuotiaita. Tämä ajoi perheen isän, Topiaksen, masennukseen ja hiljaiseen alkoholismiin, joka on varjostanut perheen arkea aina siitä lähtien. Niki itse ei enää koskaan puhunut äidistään, vaikka hän lapsena samastui enemmän tiedettä rakastavaan, arkeologina työskennelleeseen Irinaan kuin hukkien metsästystarinoita kertovaan isäänsä. Hän ei myöskään vastustanut enää sukunsa uraperinteitä ja lupasi jatkaa isänsä jalanjäljissä Jahdin virkamiehenä. Uutinen ilahdutti erityisesti kaksosten setää, Klaus Hallasta, joka alkoi vierailla viikoittain Kuurankerossa ja otti kaksosten moraalikasvatuksen sydämenasiakseen Topiaksen masennuskausien aikana. Sinnikkäistä yrityksistään huolimatta Klaus ei koskaan saanut Nikiä innostumaan väkivallalla kyllästetyistä hukantappokertomuksista. Nikolaksen vähäinen kiinnostus sukunsa velvollisuuksiin näkyi muun muassa sillä, kuinka heikosti poika tunnisti lykantropian piirteitä tyttöystävässään Matleenassa. Toinen syy sokeudelle lienee Nikin syvä kiintymys Matleenaan, jonka kiinnostus tieteisiin yhdisti paria suhteen alussa. Hieman harmittavasti Nikillä on edelleen vaikeuksia ilmaista tunteitaan äitinsä kuoleman jälkeen, eivätkä monet hänen välittämistään ihmisistä tiedä todellista merkitystään pojan elämässä.

Luukkukuva(c)Karin Niemi

Lähetä kommentti

© Elina Pitkäkangas. Made with love by The Dutch Lady Designs.