12/07/2017

Joulukalenterin 6. luukku


JATTA AALO

Syntymäpäivä: 28.10.1981 (32 vuotta Kuuran tapahtumien aikaan)
Pituus: 174 cm
Paino: 58 kg
Hiukset: maantienvaaleat, pitkät rastat ja pikkuletit
Silmät: kullanruskeat

Perhe: Vanhemmat Viljami ja Liina Aalo, sekä pikkusisaret Juuli ja Jonna Aalo. Molemmat vanhemmista ovat entisiä Werecaren aktivisteja, mutta jättäytyivät järjestötoiminnasta Jatan pikkusisaren, Jonnan, synnyttyä vaikeasti kehitysvammaisena. Juuliin perheellä on kipeät välit tämän kärkkäiden, Jahtia puoltavien mielipiteiden vuoksi.

Luonne: Kova, periksiantamaton ja analyyttinen. Jatta on taitava väittelijä, minkä ansiosta hän on onnistunut lisäämään Werecaren uskottavuutta mediassa ja kansan keskuudessa. Hän on kiihkeä puhuessaan itselleen tärkeistä asioista eikä suostu kompromisseihin vastustajiensa kanssa. Siinä missä toiset näkevät hänet innostavana ja hypnoottisena puhujana, toiset kokevat Jatan tyylin hyökkäävänä.

Taustaa: Werecaren kehittämisestä tuli jo varhaisessa vaiheessa merkittävä osa Jatan identiteettiä. Hänen aktivistivanhempansa, Viljami ja Liina, kannustivat tyttäriään omiin, suoriin mielipiteisiin ja painottivat kriittisen medialukutaidon tärkeyttä. Jatta ei koskaan saanut mitään ilmaiseksi. Köyhässä perheessä kasvaneena hän oppi kummastelemaan nuoria, joille hyvät vaatteet, kuntosalikortit ja vuosittaiset ulkomaanmatkat olivat itsestäänselvyys. Jatta ja pikkusisar Juuli osallistuivat ensimmäisiin Werecaren rahankeräyksiin alle kymmenenvuotiaana. Sittemmin Jatan kesät kuluivat lentolehtisiä jakamalla, blogia kirjoittamalla ja iskeviä tägejä sprayaamalla Lahden alikulkutunneleissa. Perheen arki muuttui nuorimman tyttären, Jonnan, synnyttyä vaikeasti kehitysvammaisena. Sekä Viljami että Liina jättäytyivät aktiivisesta järjestötoiminnasta ja etsivät itselleen vakaammat, kuukausipalkkaiset työt voidakseen taata Jonnan hyvinvoinnin. Muutamaa vuotta myöhemmin myös Juuli jättäytyi Werecaresta tavattuaan Jahtiin kuuluvan poikaystävän. Tämä oli Jatalle raskas uutinen, eikä hän ole sittemmin pitänyt yhteyttä sisareensa. Nykyisin hänen on vaikea luottaa toisiin ihmisiin, eikä hän hyväksy Werecaren riveihin henkilöitä, jotka lähestyvät järjestöä jonkun muun kuin itsensä vuoksi. Johtajana hän on uhrautuvainen ja lojaali, mutta vaatii jäseniltään kriittistä ajattelua ja uskallusta kyseenalaistaa jopa Jatan omat mielipiteet.

Luukkukuva(c)Karin Niemi

Lähetä kommentti

© Elina Pitkäkangas. Made with love by The Dutch Lady Designs.