12/04/2017

Joulukalenterin 4. luukku


IIRO SAURI

Syntymäpäivä: 04.09.1960 (54 vuotta Kuuran tapahtumien aikaan)
Pituus: 173 cm
Paino: 76 kg
Hiukset: harmaanvaaleat
Silmät: vihreät

Perhe: Vaimo Mirka Sauri, sekä 14-vuotiaat kaksostyttäret Emilia ja Milla. Saurilla on suuri suku, jonka jäsenet pitävät tiiviisti yhtä. Vuosittaisia yhteiskokoontumisia järjestetään muun muassa juhannuksen, rapujuhlien ja uudenvuoden aikaan. Kuten Hallaksen perheessä, myös Saurin suvussa on runsaasti korkea-arvoisia Jahdin virkamiehiä. 

Luonne: Kohtelias, älykäs ja vaativa. Sauri tunnetaan kansanläheisenä ja huumorintajuisena Jahdin komentajana, jonka elämän kulmakiviä ovat perhe, koulutus ja terveelliset elämäntavat. Hymyilevän ja helposti lähestyttävän mediakuvan taakse kätkeytyy kuitenkin kriittinen ja armoton esimies, joka ei ole tunnettu toisten mahdollisuuksien antajana. Sauri on hyvin paneutunut työlleen, eikä hänen luomiaan näkemyksiä ole helppo horjuttaa. Hän ei siedä laiskottelua, epävarmuutta tai hatarasti luotuja mielipiteitä, joskaan hän ei koskaan näytä ärtymystään julkisesti.

Taustaa: Vaikka Sauri on syntynyt menestyvään keskiluokkaiseen perheeseen, hänen asemaansa Jahdin komentajana ei ole saavutettu pelkästään sukuluaisten suosituksia esittelemällä. Ahkerana ja kunnianhimoisena opiskelijana tunnettu Sauri käytti valtaosan nuoruuttaan Jahdin korkea-arvoisten virkamiesten juoksupoikana ja assistenttina. Hän opiskeli johtamista useita vuosia Yhdysvalloissa ja kirjoitti väitöskirjansa Suomen muuripolitiikasta alle kolmekymmentävuotiaana. Toisin kuin useimmat Jahdin viroissa työskentelevät jääkärit, Sauri ei koskaan käynyt armeijaa tai kokenut hukkien metsästykseen liittyvää kenttätyötä omakohtaisesti. Tämä piirre vaikeutti Saurin ensimmäisiä vuosia komentajana, sillä useimmat jääkäreistä pitivät suuremmassa arvossa kenttää tekeviä johtajiaan, kuten Väinöä, kuin toimistosta käsin työskenteleviä pukumiehiä. Karismaattisen ja nauravaisen mediakuvansa ansiosta Sauri saavutti nopeasti kansan suosion, mutta kärsi yhä auktoriteetin puutteesta alaistensa keskuudessa. Uskottavuus alkoi vahvistua vasta, kun Sauri lyöttäytyi yhteen Hallaksen suvun kanssa. Hän auttoi muun muassa Klaus Hallasta nousemaan vankilasairaala Myrskynsilmän operaatiopäällikoksi ja suositteli tämän veljeä, Topias Hallasta, Varsinais-Suomen Jahdin varapuheenjohtajaksi. Hallaksen perheenjäsenten suosiolla ja vastustajiaan vähin äänin eliminoimalla Sauri on alkanut saavuttaa toivomaansa messiasmainetta myös Jahdin jääkärien keskuudessa.

Luukkukuva(c)Karin Niemi

Lähetä kommentti

© Elina Pitkäkangas. Made with love by The Dutch Lady Designs.