12/04/2017

Joulukalenterin 3. luukku


LEO DAHLGREN

Syntymäpäivä: 05.02.1984 (30 vuotta Kuuran tapahtumien aikaan)
Pituus: 180 cm
Paino: 74 kg
Hiukset: tummanruskeat
Silmät: mustat

Perhe: Biologisista sukulaisista vanhemmat Anne ja Kristian Dahlgren (kuolleet), sekä setä Peter Dahlgren. Adoptioperheessä isä Hannes Valkonen (kuollut) ja Mia Anderson, isosisko Valpuri Valkonen ja pikkusisar Matleena Valkonen. Leon adoptioäiti on muuttanut Ikaalisiin eikä pidä nykyisin yhteyttä muihin lapsiinsa kuin Valpuriin. Valpuri ja Matleena asuvat kaksin kerrostalossa Kuurankeron keskustassa.

Luonne: Vahvahermoinen, puolustustahtoinen ja mukautuva. Leolla on sanottu olevan suden kyky elää hetkessä, mistä johtuen hän ei stressaa helposti tulevia murheita tai vello menneisyydessä. Hän pitää yksinkertaisista arkirutiineistaan eikä vaadi paljoa ollakseen tyytyväinen elämäänsä. Kohtaamiinsa muutoksiin mies suhtautuu taipuisasti. Leolla on korkea ärsytyskynnys, mutta suuttuessaan hän voi käyttäytyä uhkaavasti ja harkitsemattomasti. Perheenjäsenet, kuten Valpuri ja Mia, pitävät miestä turvattomana asuinkumppanina tämän lykantropian vuoksi.

Taustaa: Leon biologinen isä menehtyi Suomen tunnetuimmassa hukkaterrorissa 30 vuotta sitten. Myös äiti, raskaana ollut Anne Dahlgren, oli haavoittuneiden joukossa. Vaikka Anne selviytyi vammoistaan, hänet vangittiin lykantropiaan erikoistuneeseen vankilasairaalaan, Myrskynsilmään, ja tuomittiin myöhemmin kuolemaan saamansa tartunnan vuoksi. Ennen kuolemaansa hän ehti synnyttää esikoispoikansa ja nimetä tämän Leoksi. Koska lapsen verinäyte todettiin puhtaaksi perinteisissä hukkatesteissä, Leo sijoitettiin Valkosten perheeseen kasvatettavaksi. Leo eli rauhallisen lapsuuden yhdessä isosiskonsa Valpurin kanssa, joskaan hänellä ei koskaan ollut muita ystäviä primitiivisten luonteenpiirteidensä ja herkkien aistiensa vuoksi. Ottovanhemmat, Mia ja Hannes, alkoivat epäillä pojallaan lykantropiaa vasta, kun Leo ensimmäistä kertaa 6-vuotiaana osoitti voivansa parantaa itsensä luonnottoman nopeasti. Vaikka perhe päätti pitää Leon kyvyt salassa, pojan ensimmäinen muuntautuminen sudeksi ajoi Hanneksen ryyppykierteeseen. Leon vakuuttelusta huolimatta tilanne paheni ja isä alkoi käydä käsiksi perheenjäseniinsä, jopa pieneen Matleenaan. Tilanne kärjistyi Hanneksen harhaiseen ratkaisuun rokottaa lykantropia Matleenaan, jotta tämä voisi puolustaa itseään Leon muuntautumiselta. Yrittäessään tehdä saman Valpurille, Leo esti miestä kohtalokkain seurauksin. Hanneksen kuoleman jälkeen Mia pakeni Ikaalisiin ja Valpuri otti Matleenan mukaansa Kuurankeron keskustaan. Vaikka Leo ei enää nykyisin näe muita perheenjäseniään kuin Valpuria, hän tuntee voimakasta yhteyttä ja suojeluviettiä Matleenaan heitä yhdistävän verisiteen vuoksi. Leo myös työskentelee Kuurankeron muurin vartiostossa paikatakseen sillä uhkan, jolla hänen pikkusisarensa lykantropia kaupunkia varjostaa.

Luukkukuva(c)Karin Niemi

Lähetä kommentti

© Elina Pitkäkangas. Made with love by The Dutch Lady Designs.