12/02/2017

Joulukalenterin 2. luukku


TUUKKA "DUKE" LAVASTE

Syntymäpäivä: 08.10.1998 (täyttää 16 vuotta Ruskan tapahtumien aikaan)
Pituus: 173 cm
Paino: 66 kg
Hiukset: laineikas, maantienvaalea
Silmät: siniharmaat

Perhe: Isä Ilkka Lavaste (kuollut), äiti Tessa Lavaste ja isosisko, 18-vuotias Inka Lavaste. Täti Alisa Oinas on näkyvä osa perheen arkea etenkin perheen isän kuoltua. Tuukan ainoa elossa oleva isoäiti asuu Tartossa. 

Luonne: Temperamenttinen, utelias ja uhkarohkea. Tuukka ei pidä roolistaan perheensä lellikkinä, minkä vuoksi poika on varhaisesta teini-iästään lähtien etsinyt keinoja rikkoa viattoman pikkuveljen rooliaan. Hänet on helppo yllyttää tekemään kiellettyjä asioita ja hän lyö mielellään vetoa kilpakumppaniensa kanssa. Toisin kuin sisarensa, Tuukka ei pelkää epäonnistumista eikä vaadi itseltään täydellistä suoritusta. Kärsivällisyyttä hänellä ei kuitenkaan ole, mistä johtuen moni aloitettu harrastus jää kesken ja annetut tehtävät puolivillaisesti hoidetuksi. 

Taustaa: Tuukan lempinimi "Duke" on isosisko-Inkan käyttämä hellyttelynimi veljestään. Nimi syntyi, kun taaperoikäinen Tuukka yritti opetella omaa nimeään. Vaikka moni ei taustaa tiedä, Tuukka ei anna ystäviensä käyttää kyseistä lempinimeä itsestään. Hän ei pidä roolistaan suojeltavana pikkuveljenä, minkä vuoksi Tuukka alkoi jo ala-asteella tehdä pesäeroa omien ja Inkan kaveripiirien välille. Hän ei avaudu helposti kotinsa ulkopuolisista asioista perheelleen eikä perheestään kavereilleen. Tämä on johtanut siihen, että Tuukalla on kaksi hyvin erilaista roolia kotona ja kodin ulkopuolella: lapsi ja kovanaama. Tuukka on hyvin lahjakas urheilullisesti ja rakastaa kiipeilyä, voltteja ja skeittaamista. Hän myös pelasi lätkää useita vuosia isänsä jääkiekkoinnostuksen vuoksi. Yhteinen harrastus kuitenkin jäi, kun työt veivät isän kaiken vapaa-ajan perheeltään. Tuukan ollessa kolmetoistavuotias Ilkka ja Tessa ajautuivat toistuviin koviin riitoihin keskenään, mikä sai Tuukan ja Inkan välttelemään kotiin menoa. Tuukan tarve kiinnittää isänsä huomio purkautui negatiivisella tavalla, kuten myymälävarkauksilla ja julkisten tilojen sabotoimisella, ja koulussa Tuukka luokiteltiin rauhattomaksi oppilaaksi. Vaikka Tuukka ei enää nykyisin näe itseään lahjakkaana muussa kuin skeittaamisessa, hän on etevä kielten opettelussa ja kommunikoi sujuvasti suomeksi, ruotsiksi, viroksi, englanniksi ja saksaksi.

Luukkukuva(c)Karin Niemi

2 kommenttia

 1. Tämä on kyllä kiva ajatus ja antaa uusia näkemyksiä hahmoista ja auttaa ymmärtämään heitä kenties paremmin. Odotan innolla tietoja Alexista ;)

  Näitkö päähahmosi heti kun aloit luomaan Kuuraa vai ovatko he kokeneet muutoksia, esim. luonteessa ja ulkonäössä? Kenet näit ensimmäisenä selkeiten? Entä onko joku tai jokin toiminut inspiraationasi kun kirjoitit hahmoistasi?

  - Utelias

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva että olet tuota mieltä! ^_^ Kuulun itse siihen ryhmään, joiden mielestä kirjan sivuilla tarjottava tieto on kaikki mitä lukija tarvitsee, mutta ikävä totuus on se, että romaania editoidessa jää myös hirveä määrä kirjailijan tekemää taustatyötä pöytälaatikkoon. Se aina vähän harmittaa. Tämä joulukalenteri antaa minulle tilaisuuden esitellä hahmojen taustoja hieman keskitetymmin. Ja who knows, ehkä lukijat tosiaan näkevät osan hahmoista hieman eri valossa tämän jälkeen. ;) Alexin taustojen kirjoittamista odotan sormet syyhyten. Tyyppi on kalenterin nro. 8.

   Mitä kysymykseesi tulee, minulla henkilöhahmot rakentuvat kokonaisiksi vasta romaanin toista versiota kirjoittaessa. Opin tuntemaan heidät heidän puheensa ja tekojensa myötä. Sen sijaan hahmojen ulkonäkö hahmottuu päässäni kyllä aika nopeasti pysyväksi. Minulla on todella visuaalinen mielikuvitus, ja monesti saatan nähdä omat hahmoni jopa tiettyinä näyttelijöinä, jotka otan "omikseni". Aaronilla, Matleenalla ja Inkalla on ollut alusta asti todella selkeät kasvot mielikuvissani (unelmieni castingia voi halutessaan seurata Twitterini gifeissä joulukalenterin edetessä). Ensimmäisenä näin Matleenan. Toisena syntyi ehkä hieman odottamattomasti Nikolas. Kajoa luodessa taas yksi nopeimmin syntyneistä hahmoista on Klaus Hallas, joka puhuu minun pääni sisällä Prison Breakin T-Bagin äänellä. Hahmot ovat voineet saada inspiraationsa myös lähipiiristäni tai julkisuudenhenkilöistä. Yksi selkeä tapaus on Kajossa esiteltävä Iiro Sauri, jonka hahmo sai kipinän tästä videosta: https://www.youtube.com/watch?v=ioSd9JTxbnw xDD
   Toki alkukipinän jälkeen hahmo muokkaantuu omanlaisekseen, eikä kukaan henkilöhahmoistani vastaa puhtaasti ketään oikeaa ihmistä. Yhdessä henkilöhahmossa voi myös olla aineksia useista eri inspiraationlähteistä. Aaronissa on esimerkiksi Chad Michael Murrayta, Disneyn Aarresaaren Jim Hawkinsia, Titanicin Leo Dawsonia, expoikaystävääni ja Battle Royalen Shuya Nanaharaa.

   Poista

© Elina Pitkäkangas. Made with love by The Dutch Lady Designs.