7/17/2017

Tulkaa Worldconiin!


Worldconin ohjelma on viimein julkaistu netissä, ja voi pojat, miten paljon häppeninkiä on luvassa! Niille, jotka eivät vielä ole varanneet kalenterista tilaa tapahtumalle, merkatkaa nyt äkkiä ylös 9.-13. elokuuta. Kyseessä on maailmanluokan scifi- ja fantasiatapahtuma, mukana mm. sellainen pikkunimi kuin George R. R. Martin. En taida itsekään vielä kunnolla tajuta, miten isosta ja hienosta tapahtumasta Worldconissa on kyse. Kun muutama kuukausi sitten pohdiskelin ääneen sitä, uskallanko ilmoittautua mukaan esiintyjäksi vai en, eräs kirjailijakaveri muistutti, ettei Worldconia todennäköisesti järjestetä enää uudelleen Suomessa meidän elinaikanamme. Ensi vuonna tapahtuma pidetään San Josessa, Kaliforniassa. Siispä tulin järkiini ja täytin esiintyjähakemuksen. Ja niin siinä kävi, että minua pyydettiin mukaan kahteen paneeliin ja yhteen työpajaan.

Tässä linkki, jonka kautta pääsette tutustumaan koko Worldconin ohjelmaan. Suosittelen varaamaan aikaa, sillä koko pitkän listan selaamisessa menee tovi. Ohjelmanumeroita on yli 700. Omat esiintymiseni kokoan tähän alle. Aion pyöriä Worldconissa perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina, ja mikäli haluatte tulla juttelemaan tai vaikka vain pyytämään signeerausta kirjaan, parhaiten minut tavoittaa ennen ja jälkeen esiintymiseni. Toki hihastani saa tulla nykäisemään vaikka vessajonossa. Tykkään aina kovasti, kun kasvoni tunnistetaan.

Keskiviikkona ja torstaina en ikävä kyllä pääse paikalle, mutta muistutan vielä lukijoitani Tampereen Akateemisen kirjakaupan Kirjojen yöstä  10. elokuuta. Esiinnyn siellä yhdessä Sini Helmisen kanssa klo 14:30. Toivottavasti edes osa teistä pääsee paikalle, vaikka Worldcon osuukin samalle viikolle. Vitsit, elokuusta tulee kyllä ihan super!

Perjantai 11.8. 16:00-17:00 
Kids Writing Workshop (Finnish)
Katri Alatalo, Elina Pitkäkangas
Suomenkielinen lasten kirjoitustyöpaja 6-12-vuotiaille. Ilmoittauduthan etukäteen!

Lauantai 12.8. 16:00-17:00
Paranormaali suomifantsu
Matti Järvinen, Sini Helminen, Elina Pitkäkangas, Elina Rouhiainen, Anna Hallava
Finnconin 2016 paranormaalin romantiikan suomifantasiakeskustelun uudelleen tuleminen! Millaista paranormaalia romantiikkaa Suomessa kirjoitetaan?

Sunnuntai 13.8. 14:00-15:00
Best YA of 2010s
Anna Jackson, Katie, Val Ontell, Elina Pitkäkangas
What fairly recent Young Adult fiction should you be reading right now! The panel recommends!

6 kommenttia

 1. Onnea Worldconiin pääsystä! Mahtava juttu :) Ohjelmaa näyttää tosiaan olevan valtavasti ja kaikkea kiinnostavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jännittää tuo englanninkielinen paneeli... En ole ennen esiintynyt enkuksi (paitsi yliopiston esitelmää pitäessä, jolloin olin opetellut koko varttitunnin puheenvuoron ulkoa - sitä ei lasketa). Pääsetkö paikalle? Olisi kiva nähdä tuttuja kasvoja. :)

   Poista
  2. Varmasti jännittävä kokemus ensimmäisen kerran! Mutta tuskinpa yleisö kiinnittää huomiota kielioppivirheisiin tms. kunhan asia tulee jotenkuten selväksi. Keskiviikko ja sunnuntai ovat päivät, jolloin parhaiten pääsisin Worldconiin, joten saatan olla paikalla. :)

   Poista
  3. Jep, niin minäkin ajattelen. Että vaikka rallienglannilla sitten, kunhan pysyn edes jotenkin keskustelussa mukana. Ja varmasti sitten kun keskustelu etenee ja alkujännitys hälvenee, sanatkin muotoutuvat suussa helpommin.

   Laittele viestiä, mikäli pääset paikalle sunnuntaina!

   Poista
 2. Harmittaa todella paljon, etten pääse paikalle :( asun sen verran kaukana ja tapahtuma menee ensimmäisen kouluviikon päälle. Mutta hurjasti tsemppiä esiintymisiin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, ettet pääse. :/ Olisi ollut kiva nähdä tuttuja kasvoja messuilla. Mutta toivottavasti nähdään sitten viimeistään Helsingin kirjamessuilla!

   Poista

© Elina Pitkäkangas. Made with love by The Dutch Lady Designs.