3/31/2017

Julkkaritunnelmia


Kaunista kevään alkua kaikille! Kajon ilmestyminen lähestyy, ja olen kuluneen viikon aikana ollut kuin kissa pistoksissa odottaessani, koska saan kustantajalta viestin saapuneista kirjoista. Olen jo nähnyt painajaisia, joissa kirjan sivut kieppuvat väärinpäin ja painotiedosto on vahingossa ollutkin raakaversioni. Odottaminen on viheliäistä puuhaa. Onneksi viime aikoina on ollut muitakin asioita, joihin keskittyä. Huhtikuu tuo mukanaan paljon kaikenlaista pientä kivaa.
Kuullessani viime syksynä, että Myllylahti julkaisee keväällä toisen YA-kirjasarjan aloitusosan, sain idean yhteiskirjamarkkinoinnista. Sini Helminen ja minä emme tunteneet toisiamme etukäteen, mutta mitä enemmän olemme jutelleet, sitä useampia yhdistäviä piirteitä meillä on. Olemme molemmat Hollolasta, kävimme koulumme Lahden yhteiskoulussa, muutimme Helsinkiin opiskelemaan yleistä kirjallisuustiedettä ja nyt julkaisemme molemmat spefiä nuorille aikuisille Myllylahden kustannusohjelmassa. Tuntui luontevalta, että suunnittelisimme kirjamarkkinointiamme yhdessä. Näin säästämme molemmat aikaa ja vaivaa ja hyödymme toinen toisistamme. 

Sinin esikoisromaani Kaarnan kätkössä julkaistiin reilu viikko sitten Kallion kirjastossa. Minulla oli ilo ja kunnia olla haastattelemassa tuoretta esikoiskirjailijaa hänen teoksestaan. Paikalla oli paljon väkeä, ja kyllähän siinä meinasi allekirjoittanutta hieman jännittää, kun sain mikrofonin käteeni. Sinillä ja minulla ei onneksi ole mitään ongelmaa lörpötellä kirjoista ja kirjottamisesta. Juttua tuli hyvin ja helposti ja nautin tilaisuudesta. 
Julkkareissa näytettiin myös Kaarnan kätkössä kirjatraileri, jonka maskeerausta ei voi kuin ihailla. Sini on kuvausryhmänsä kanssa tehnyt todella tarkkaa jälkeä kaarnaselän kuvaamisessa, ja traileri sopii hyvin kirjan tunnelmaan. Traileri näytettiin heti julkkareiden alkuun, mikä loi tilaisuuteen kutkuttavaa ensi-illan tuntua.
En itse ole koskaan ollut tekemässä kirjatraileria, mutta olen pistänyt merkille niiden yleistymisen. Esimerkiksi kansainvälisistä YA-kirjoista löytyy poikkeuksetta omat kirjatrailerinsa. Ne ovat melkein kuin elokuvien pieniä teasertrailereita. Olisiko tubettajien suosio vaikuttanut tähän?

Kuva(c)Kaisu Sandberg
Sinin kanssa olemme suunnitelleet tekevämme yhdessä muitakin kirjakeikkoja huhtikuun puolella. Kutsumme "kirjakiertuettamme" vitsikkäästi ja rokkarimaisesti nimellä On the road. Idea on, että ajoitamme kirjojemme julkkareiden väliin kirjailijavierailuita ja haastatteluja.
Koska useimpien vierailuiden päivämäärät ovat vielä neuvottelujen alla, infoan näistä vierailuista lisää myöhemmin. Blogini on hieman hidas reagoimaan asioihin, joten jos tilanteesta haluaa olla ajan tasalla, suosittelen seuraamaan Facebook-sivuani
Minulle tietysti tärkein tapahtuu viimeisenä päivänä, eli 29.4. jolloin vietämme Kajon julkkareita Kampin Sauna2-tiloissa! <3 Tilaisuus on avoin ja toivotankin tervetulleeksi kaikki bloggarit ja lukijat. Olen googlettanut jo kivoja vieraskirjaideoita (ajattelin yhdistää perinteiseen vieraskirjaan Polaroid-kameran), pieniä kotitekoisia haukkapaloja ja juomatarjoilua. Varatkaa siis kalenterista kyseinen päivä vapaaksi. Vappu alkaa Kajosta!

Kuva(c)Kaisu Sandberg

2 kommenttia

 1. Mä muistan niin hyvin tuon odottamisen tuskan. Kun vajaa vuosi sitten odotin Dionnen tyttöjen painosta tulemista, näin siitä parikin erilaista painajaista. Yhdessä versiossa kirjan kansien sisältä paljastuikin jonkun toisen kirjoittama tarina, joka ei ollut yhtään minun näköiseni. Toisessa versiossa kustantaja oli muuttanut teoksen minulta lupaa kysymättä tylsän siveäksi lastenkirjaversioksi.

  Odotan innolla, että pääsen lukemaan Kajon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä neuroottiset, tulevaan romaaniin liittyvät painajaisunet taitavat olla ammattisairaus. :D Onneksi harvemmin mitään dramaattista on kuitenkaan tapahtunut. Töissä törmään välillä virhekappaleisiin, joissa sivunumerot ovat heitelleet, mutta silloinkaan kyse ei ole ollut koko painoerästä.

   Minäkin odotan innolla ensimmäisiä lukijakommentteja. :) Toivottavasti pidät Kajosta!

   Poista

© Elina Pitkäkangas. Made with love by The Dutch Lady Designs.