10/21/2016

Kajon etukansi


Mietin pitkään raaskinko julkaista tämän jo nyt, mutta kyllä. Alle viikon päästä starttaavilla Helsingin kirjamessuilla jaetaan jo Myllylahden uunituoretta kirjakatalogia, joten jos haluan ehtiä esitellä kannen ennen lehteä, se on tehtävä nyt. 

Kajon kansi, olkaa hyvä! :)

Kaikki kunnia graafikolleni, Karin Niemelle, jonka tunnistettava ja persoonallinen kädenjälki on tuonut valtavasti näkyvyyttä ja kehuja Kuuralle alkutaipaleellaan. Pidän tästä sarja-asusta koko ajan enemmän!
Tuntuu jännältä nähdä Kuuran ja Kajon kannet vierekkäin. Kirjojen yhtenäinen ilme muistuttaa siitä, että olen kirjoittamassa ihan oikeaa trilogiaa. Ei ole enää vain yhtä "my babya", vaan "my babies". Kaksoset. KK.
Kajon kannessa on paljon meneillään, mutta kuten Kuurankin tapauksessa, emme paljasta kaikkea kannen asettelusta ja yksityiskohdista nytkään, vaan jätämme tulkinnan lukijan tehtäväksi. Onko kannessa siis Duke vai Aaron vai joku muu, se jääköön lukijan pääteltäväksi. Pieni mystisyys on vain hyväksi. Pääasia tässä kuitenkin on se, että kaikki näkevät heti kirjoja vertaillessa, että Kajo on edeltäjäänsä synkempi. 

Olen valtavan tyytyväinen lopputulokseen. En olisi voinut toivoa parempaa ilmettä tulevalle kirjalle. Oloni on helpottunut, mutta myös aika häkeltynyt. Jotenkin ajatus käsikirjoituksen muuttumisesta konkreettiseksi kirjaksi on edelleen outo ja ihastuttava. Pelottavakin. Mutta kansikuvaa katsoessani en malta odottaa, että pääsen asettelemaan kaksoset vierekkäin kirjahyllyyni. <3

4 kommenttia

 1. Aivan ihana! Violetti väri on kiva ja sopii kivasti Kuuran turkoosiin :)

  Ps. Luin muuten Kuuran eilen ja tykkäsin todella paljon! Odotan Kajoa innolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten ihana kuulla! Kiitos! Minäkin pidän Kajon violetista sävystä, koska sitä ei näe niin usein. Monesti sarjoissa sinistä kirjaa seuraa punainen tai vihreä jatko-osa.

   Hienoa myös, että pidit Kuurasta. <3 Kylläpä olet lukenut kirjan vauhdilla!

   Poista

© Elina Pitkäkangas. Made with love by The Dutch Lady Designs.