9/21/2016

Valmis ja hyväksytty

En tiedä miten onnistuin arvioimaan aikatauluni niin päin prinkkalaa. Heinäkuun lopussa totesin Pokémon Go -tiimilleni, että katoan maisemista kahdeksi viikoksi, koska haluan saada käsikirjoitukseni päätökseen. Kyse oli tuolloin viiden viimeisen luvun kirjoittamisesta. Kai odotin jonkinnäköistä superflowta, koska tiesin viimeisien lukujen olevan tosi makeita. 
No, sitä flowta ei koskaan kuulunut.
Kaksi viikkoa venyi, ja kohta huomasin elokuun lopun häämöttävän ja kustikseni toivoman deadlinen lähestyvän. Lähetin paniikkisähköpostia, jossa totesin tarvitsevani vielä kaksi viikkoa - jälleen kerran. Tuolloin minulla oli kirjoitettavana viimeiset kolme lukua. 
Syyskuun koittaessa ilmoitin, että lähetän käsikirjoituksen kustantajalle viimeistään 15. päivä. Viimeiset viikot painoin tarinan kimpussa kuin pieni eläin. Unirytmini meni miten sattui, ja opettelin pitämään kahvista. Ei se puurtaminen mitenkään kauhean nautinnollista enää ollut, sen voin kertoa.

Valmista kuitenkin tuli ja sain kuin sainkin lähetettyä käsikirjoituksen kustantajalle ajoissa. Tuli tyhjä olo. En oikein tiennyt mitä ajatella käsiksestä. Toisaalta se tuntui kauhean hyvältä, toisaalta olin niin väsynyt kirjoittamiseen, etten oikein jaksanut enää fiilistellä. Päätin pitää viikon loman, jonka aikana en loisi ajatustakaan käsikselle. Luulin, että se on minimiaika, joka kustantajalta kuluu käsiksen lukemiseen. 
Mutta tadaa, mitä sähköpostissani eilen odottikaan! 
Kommenttitiedosto, jossa kustannuspäällikkö antoi "siunauksensa" tälle tarinalle ja varmisti näin ollen Kuuran jatko-osan pääsevän kansiin ensi keväänä. Hän jopa kutsui tarinaa huikeaksi. Olin itse pelännyt uuden käsiksen olevan liian rankka, mutta ainakin kustannuspäällikkö oli sitä mieltä, ettei tarinassa ole itsetarkoituksellista synkkyyttä tai väkivaltaa.
Mikä helpotus! Oli pakko avata tekstitiedosto ja lueskella käsistä vähän sieltä täältä. Paljon on vielä editoitavaa, mutta päällisin puolin tarina näyttää minunkin silmissäni nyt oikein hyvältä. 

Inka (c) Kaisu Sandberg
Ja ai niin! Tarinan nimi meni vaihtoon. "Myrsky" on ollut käsiksen työnimi alusta asti, ja siitä luopuminen on ollut minulle todella vaikeaa. Kaikki muut nimet tuntuvat vierailta. Ymmärrän kuitenkin kustantajan halun vaihtaa nimeä, koska "Myrsky" on niin geneerinen. 
Olemme pitäneet aivoriiheä nyt reilun viikon ajan. Vaihtoehtoja on ollut hurja määrä, mutta juuri nyt näyttää siltä, että käsiksen pysyvä nimi tulee olemaan "Kajo". Makustelen sitä ja totuttelen, mutta eiköhän se nimi "Kajo" tule olemaan. 
Kuura ja Kajo. Ja kookoota ei sitten jätetä!

18 kommenttia

 1. Moi!

  Tässä kommentissa ei ole varsinaista pointtia, mutta halusin ilmoittaa, että Kuuralle on löytynyt yksi uusi lukija lisää :D

  Törmäsin aikoinaan (eli varmaan 2014, vaikka siitä tuntuu olevan paljon pidempikin aika) blogiisi ja lueskelin sitä. Muistaakseni yritin etsiä jo silloin vuosia kadoksissa ollutta kirjoitusintoani kirjoittamisesta kertovien blogien avulla. "Kuura"-nimi jäi ilmeisesti mieleni perukoille, vaikka blogien seuraaminen jäikin taka-alalle. Heinäkuussa "Kuura" sitten pomppasi uudestaam silmilleni kirjastosta. Eka tunne oli "Wau, voiko tää kirja olla oikeasti se sama, jonka kirjoittamisesta luin?!" Kyllä se vaan oli. Ihan kuin olisin löytänyt aarteen :D Olin todella positiivisesti yllättänyt, sillä jostain syystä olin ajatellut tarinaa pieneksi omakustanteeksi.

  En muistanut tai ehkä et ollut paljastanutkaan vielä siihen mennessä, että tarina kertoi ihmissusista. En pahemmin välitä enää ihmissusikertomuksista, joten innostukseni laski hitusen. Kirjan lukemisen jälkeen pidin kuitenkin tarinasta, vaikka loppu oli omaan makuuni liiankin katastrofaalinen. Erityisesti pidin tarinan raikkasta näkökulmasta ja siitä, että päähenkilöt edustivat jotain muuta kuin "avutonta tyttöä ja resuista poikaa". Ja ihmissuhdedraamasta.

  Eli aivan huippua, että seuraava kässäri on jo joten kuten kasassa :) Luen kyllä ehdottomasti Kajon (?), kun se vain ilmestyy. Odotan myös innolla synkempää otetta tarinaan.

  T: Camilla Joensuusta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Camilla!

   Voi kun mukavaa, että kirjoitit terveisiä blogiini. :) Kiitos! Tämä toi hymyn huulille. Hienoa kuulla, että blogini on jäänyt mieleen ja että sen avulla Kuura on saanut uusia lukijoita. Vuosi 2014 tuntuu minustakin kauhean kaukaiselta.

   Ihmissusista en tosiaan tainnut mainita mitään, ennen kuin kirja oli katalogissa. Hyvä kuitenkin, että romaani pedoista huolimatta toimi sinulle. Aaron ja Inka edustavat hieman toisenlaista päähenkilökaksikkoa. Eräs kirjoitti blogissaan, että nämä kaksi ovat kuin perinteisen pararomantiikaa edustavan nuortenkirjan pahishahmot. Tykkäsin vertauksesta kovasti!

   Kajo tulee olemaan myös hieman erilainen stoori. Odotan jännityksellä mitä lukijat siitä tuumaavat. Toivottavasti kuulen sinustakin vielä jatkossa. :)

   Kiitos vielä ihanasta viestistä!

   Poista
 2. Mahtavaa! Kajoa malttamattomana odotellen.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! ^-^ Ajattelinkin kysyä olisiko sulla kiinnostusta jatkaa Kuuran koelukijana. Kajo ei vielä lähde koelukijarundille, mutta seuraavan editointikierroksen jälkeen ajattelin huhuilla tuttujen koelukijoiden perään.

   Poista
 3. Is that a watercolor? I like the colors.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yes, it is! :) Awesome isn't it? Kaisu Sandberg is one talented artist.

   Poista
 4. Onnea, Elina, malttamattomana odottelen kevättä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Tosin kevääseen asti sun ei tarvitse odottaa. ;) En laita Kajoa vielä koelukijarundille, mutta infoan sua sitten kun saan seuraavan editointikierroksen tehtyä. Kiitos jo nyt, että olet messissä!

   Poista
  2. Tehdään näin. Innolla odottelen, kuten muualla jo mainitsinkin. :)

   Poista
 5. Onnittelut! Hienoa :) Kajo on kiinnostava nimi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! ^-^ Kajoon minäkin alan jo vähitellen tottua. Tämä nimen vaihtaminen on ollut kummallisen pitkä ja hankala prosessi.

   Poista
  2. Varmasti! Jos on tottunut ja kiintynyt johonkin nimeen, sen vaihtaminen on ikävää. Itselläni on käynt hyvä tuuri ja nimiä ei ole tarvinnut vaihtaa.

   Poista
 6. Jee mahtava uutinen! En malta odottaa Kajon lukemista! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, mahtava kuulla! ^-^ Uskon, että tulet yllättymään tämänkin stoorin kohdalla.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Voi kiitos! <3 Mäkin odotan jo innolla kevättä!

   Poista

© Elina Pitkäkangas. Made with love by The Dutch Lady Designs.