2/04/2016

Kirjailijaviikonloppu Mathildedalissa

Kuluva viikko on pitänyt minut kiireisenä. Olen kirjoittanut uutta käsikirjoitustani, Myrskyä, enkä ole raaskinut häiritä hyvää kirjoitusintoa muilla vapaa-ajan kirjoitustehtävillä. Siksi rakennan viikonlopun blogiviestini ja siihen kuuluvan kuvakoosteen vasta nyt. 

(c) Anni Nupponen
Osallistuin siis viime viikonloppuna mielenkiintoiseen kirjailijatapahtumaan, joka järjestettiin Salon Mathildedalin Ruukkitehtailla. Reissuun kutsuttiin kourallinen kirjailijoita, ja ilokseni kustannustoimittajani pyysi minut mukaan. Viikonlopun aikana työstimme kukin omia kirjallisia projektejamme, seurustelimme ja söimme hyvin. Minä haastoin itseni kirjoittamaan Kuuran jatko-osan kaksi ensimmäistä lukua. Alut ovat aina olleet minulle vaikeita, minkä vuoksi en ole saanut tehtyä lukuja aikaisemmin tammikuussa. Mathildedalin hiljaisuus, kauniit tilat ja muiden kirjailijoiden antama vertaistuki auttoivat minua kuitenkin keskittymään ja sain kuin sainkin suunnittelemani luvut kirjoitettua. 

Aivan flowsta en voi vielä puhua, mutta tekstin alkukankeus on nyt selätetty ja olen edennyt käsikirjoituksen kanssa mainiosti viikonlopun jälkeenkin. Myrskyä on kirjoitettu noin 40 liuskaa ja toivon saavani vielä kymmenisen liuskaa kirjoitettua sunnuntaihin mennessä. Tulossa on mielenkiintoisia kohtauksia, jotka haluan päästä "kokemaan".
Toki raakateksti on vielä aivan karmeaa luettavaa, enkä antaisi sitä edes lähimmille koelukijoilleni arvioitavaksi, mutta juuri nyt sallin itseni kirjoittaa alkeellista tekstiä ja laihaa dialogia. Tärkeintä on saada tarinan runko kasaan. 

(c) Anni Nupponen
Mathildedalin ainoana esikoiskirjailijana minulla oli viikonloppuna myös oivallinen tilaisuus esittää  mieltäni askarruttavia kysymyksiä alan ammattilaisilta. Sain hyviä neuvoja muun muassa apurahahakemusten tekoon, julkkareihin, markkinointiin ja esiintymisiin liittyen. Käsitykseni alasta on jälleen kerran laajentunut. Toistaiseksi kihisen innosta, vaikka tiedon lisääntyessä samalla myös "to do"-listani pituus kasvaa kasvamistaan.

Suuret kiitokset mitä mainioimmalle seurueelleni viikonlopusta! Näitä energiaboosteja voisi olla vuodessa enemmänkin.

Kahvilatiloissa kirjoittamista.

Myrskyn alku selätetty!
Kokoustiloissa kirjoittamista.

Upea Mathildedal.

(c) Anni Nupponen
(c) Anni Nupponen4 kommenttia

 1. Kuulostaa ihanalta reissulta! Ympäristönvaihdos ja muiden kirjoittajien seura tekee kokemukseni mukaan ihmeitä omalle inspiraatiolle ja motivaatiolle. Minulla on aina suuri piikki aktiivisuudessa Viita-akatemian jälkeen ja Kreikan kirjoittajareissu oli aivan loistava.

  On kyllä hienoa, että Morre järjestää tällaisiä kotimaassakin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä. Nykyään kotona kirjoittamisesta ei meinaa tulla mitään, koska en osaa ottaa itseäni niskasta kiinni ja aloittaa. Aivan hämmästyin miten paljon tekstiä sain aikaiseksi Mathildedalissa, kun kaikki ylimääräiset häiriötekijät oli poistettu ympäriltä.
   Tuollainen Kreikan kirjoittajareissu olisi kyllä aivan omaa luokkaansa. En vain tiedä miten malttaisin siellä taas keskittyä tietokoneen ruutuun, kun olisi niin paljon muuta tehtävää ja nähtävää. Pitäisi ehkä matkustaa ja kokeilla. :)

   Ja kyllä, iso peukku Morrelle järjestämästään reissusta!

   Poista
 2. Oo, näyttää kivalta! Minä en ole koskaan kokeillut kirjoittajareissua ja nyt apurahavapaillessa on vain pakko tarttua itseään niskasta kiinni ja tehdä hommia, kun aikaa tuntuu olevan vaikka miten paljon ja sitten kuitenkaan taas ei ;D Pitäisi kokeilla, olisinko tehokkaampi jossain muualla kuin kotona...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, tuo kuulostaa niin tutulta (ei siis apurahavapaa, vaan tehottomuus). :D Minustakin tuntuu, että aikaa olisi paljon, vaikka todellisuudessa kevät on jo ovella. Kirjoittaminen kodin ulkopuolella on auttanut ainakin itseäni. Olen ottanut käytännöksi jättäytyä aina luennon jälkeen muutamaksi tunniksi kahvilaan kirjoittamaan. En enää luota itseeni sen suhteen, että saisin kotona vietyä hommia eteenpäin.
   Tsemppiä, Jenna! Nauti vapaistasi ja helmikuisesta auringosta! :)

   Poista

© Elina Pitkäkangas. Made with love by The Dutch Lady Designs.