1/04/2016

Vuosi vaihtui

On vuoden ensimmäisen blogikirjoituksen aika. Ensinnäkin mahtavaa uutta vuotta 2016! Toivottavasti vietitte kaikki rauhallisen joulun ja rattoisan uudenvuodenaaton. Itse pääsin varsinaiselle lomalleni vasta tänään. Olen ollut välipäivinä töissä, joten jouluni on ollut melkoista ramppaamista Hollolan ja Helsingin välillä. Sain vasta nyt aloittaa 5 päivää kestävän joululomani, jonka aikana Kuura on määrä laittaa lopullisesti pakettiin ja painoon.

Minulla on vielä 100 sivua taittoversiota tarkistettavani. Isosiskoni luki kirjan jouluna, ja suureksi ilokseni ja helpotuksekseni hän tuntui pitävän tarinasta kovasti. Hän sanoi, ettei voisi kuvitellakaan Kuuran päättyvän tähän, vaan että kirja tarvitsee tulevat jatko-osansa. Toivottavasti muut lukijat ovat samaa mieltä hänen kanssaan.

Tuntuu älyttömältä ajatella, että reilun kuukauden kuluttua kirja on konkreettisesti käsissäni. Kuuran julkaisu on huhtikuussa, mutta sen on määrä mennä painoon jo tammikuussa erinäisten markkinointisuunnitelmien vuoksi. Se tarkoittaa sitä, että saan omat vapaakappaleeni hyppysiini helmikuussa. Huh huh.

Olen älyttömän innoissani ja täynnä energiaa. Odotan tältä vuodelta paljon: uusia kokemuksia, uusia ihmisiä, uusia matkoja. Kaikkien suunnitelmien ei ole tarkoituskaan toteutua, mutta tavoitteita on hyvä olla. Tunnelmat ovat hieman toisenlaiset kuin vuosi sitten.

Viime uudenvuodenaattona sain yhdeltä suurimmista kustannustaloista standardihylsyn. Siinä on yksi häijyimmistä tavoista toivottaa onnellista uutta vuotta, sen voin sanoa. Korkkasin skumpan kavereiden kanssa, kippistelimme kurjalle käsikirjoitukselleni ja toivotimme toisillemme parempaa uutta vuotta 2015.
Minun onnekseni parempi vuosi tuli.
On mielenkiintoista muistella vuosi sitten samaani standardihylsyä nyt, kun vasta viime viikolla sain isolta kustannustalolta mailia, jossa pahoiteltiin viivästynyttä vastausta ja ilmaistiin, että myös tämä talo olisi ollut kiinnostunut Kuurasta mikäli kässärilläni ei olisi jo kustannussopimusta.
Näinkin voi ilmeisesti käydä. Kyseessä oli ihana ja hymyä tuottava viesti, vaikken siitä mitään varsinaisesti hyötynytkään. Pitkä odotusaika ei siis tarkoita aina automaattisesti hylsyä.

Yritän hyödyntää tämän innon ja käyn uuden kässärin kimppuun heti, kun olen saanut lähetettyä Kuuran takaisin kustantajalle. Roope Salmisen sanoin: "Ehkä stressaan itteni hengiltä, mut aion pelaa kun viimeinkin pääsin penkiltä."

Oikein rattoisaa ja kaunista uutta vuotta 2016!

6 kommenttia

 1. Tsemppiä loppurutistukseen ja iloista tätä vuotta! Kaikkea jännää sinulla edessä, minä tulen sitten vähän myöhemmin perässä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja onnellista vuotta sinnekin! Kauhean nopeasti tämä toimitusvaihe on tuntunut menevän. Aika juoksee! Katsohan vain niin pian sinullakin on taittoversio käsissäsi ja viimeinen oikolukukierros menossa. En malta odottaa, että paljastat kirjastasi enemmän. :)

   Poista
 2. Mitenhän olin kuvitellut kirjan tulevan jo helmikuussa? No ehkä jaksan vielä odottaa huhtikuuhun. XD

  Kiva kuulla, että myöhäisiä kylsyjäkin on olemassa. Ottaen huomioon miten kauan Kuura on ollut jo maailmalla (se on muokattu ja melkein jo painossa!), tuntuu hurjalta, että kustantamo on päässyt sen kimppuun vasta nyt. O.O

  Postauksistasi tulee aina hyvä mieli! :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, jos mielialani välittyy! ^-^ Olen vähän laiskasti päivittänyt blogia viime aikoina ja tuppaan kirjoittamaan aina silloin, kun energiatasoni ovat ylimmillään. Toki tunnelmat näidenkin asioiden suhteen vaihtelevat tiheästi laidasta laitaan.

   Ja jep, Kuuran julkaisu on tosiaan vasta huhtikuussa. Mutta mikäli saan omat vapaakappaleeni helmikuussa, voin kysyä kustantajalta saisinko lähettää niitä koelukijoille. En siis lupaa mitään, mutta parhaassa tapauksessa voisit saada Kuuran käsiisi jo helmikuussa. :)

   Poista
 3. Oi, ei enää kauaa! Minäkään en malta odottaa, että pääsen kirjaa lukemaan sen muokatussa, viimeistellyssä muodossaan. Mahtavaa, onnea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, aika menee nopeasti! ^-^ Toivon, että pidät tästä uudesta versiosta. Laitan opuksen postissa tulemaan heti, kun saan vapaakappaleet käsiini.

   Poista

© Elina Pitkäkangas. Made with love by The Dutch Lady Designs.