1/21/2016

Kuuran soittolista

Olen aina silloin tällöin puhunut musiikin tärkeydestä kirjoittamiseeni. Nyt kun Myrskyn ensimmäinen luku on valmistumassa, huomaan lataavani iPodiin kymmenittäin uusia ja uusia biisejä, joita kuuntelen koiraa ulkoiluttaessani. Vaikka kirjoittaessa kuuntelen pääsääntöisesti vain elokuvasävellyksiä, lenkeillä ja matkustaessa suosin sanoitettuja kappaleita. 
En kuuntele enää niitä kappaleita, joita kuuntelin Kuuran aikana. Paitsi että olen kyllästynyt niihin, ne ovat tiukasti sidottu tarinan tiettyyn kohtaukseen tai henkilöön, enkä voisi käyttää niitä uusia kohtauksia suunnitellessani. 
Tajusin, että minun kannattaa kerätä Kuura-biisini talteen, ennen kuin unohdan ne. Soittolistan selaamiseen meni koko ilta, mutta sain kuin sainkin noukittua sieltä nostalgisimmat biisit omaan kansioon. Blogiin halusin koota top 15 listan niistä Kuura-biiseistä, jotka ovat soineet repeatilla iPodissani tuntikausia. 
Tiedän, että Kuuraan sopisi varmasti liuta muita, parempia biisejä, mutta tällä kertaa päätin listata rehellisesti ne originaalit kappaleet, jotka innoittivat minua kirjoittamaan tarinan sellaisenaan kuin se nyt on. Kuura-biisejä on mahdottoman paljon, mutta yritin valikoida niistä sellaiset, jotka edustavat eri kohtauksia. Näin ollen sain listattua kappaleet Kuuran juonikaaren mukaan. 

1. Dido - Here with me

2. Bastille - Bad news

3. Fever Ray - The Wolf

4. Josef Salvat - Hustler

5. Placebo - Running up that hill

6. Coldplay - Ocean

7. Ronya - Flame

8. Koobra feat. Joanna - Something Real

9. ZHU - Faded

10. Rachel Rabin - Raise the Dead

11. Pink - Heartbreaker

12. Gabrielle Aplin - The Power of Love

13. Ellie Goulding - Hanging on

14. J2 - Man in the Mirror

15. Keep Shelly in Athens - Recollection

7 kommenttia

 1. Oh, Roswell! Nostalgista! :) Fanitin sitä täysillä... Here with me on toki ihana kappale muutenkin. Kymppi on myös omia suosikkikappaleitani. Hieno lista! Minä en kerää teksteillä soittolistoja (ties vaikka tulevaisuudessa keräisinkin), mutta nyt oli kiva päästä tekemään vuoden 2016 soittolista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, Roswellista tulee aina se tietty fiilis! :) Minulle Here with me on tärkeä biisi myös siksi, että sain kipinän Kuuraan juuri Roswellin alkutunnarista.

   Oho, teetkö siis aina vuoden alussa soittolistat tulevalle vuodelle? Vai tarkoititko vuotta 2015? Olisi kyllä mielenkiintoista kuulla otoksia sinun listastasi! :)

   Poista
 2. Tässä on paljon kappaleita, jotka löytyvät myös omilta soittolistoilta! Jännityksellä odotan, mitä tuleman pitää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei hyvä! Olisin kiinnostunut kuulemaan mitä biisejä omalta listaltasi löytyy. ^-^

   Poista
  2. Ei mikään huonompi postausidea ;)

   Poista
 3. Varsin kuurainen soittolista! Minäkin tykkään kasata teksteille omat soittolistansa, vaikka ne eivät välttämättä kenenkään toisen korvassa kuulosta liittyvän itse tekstiin.

  Olen kyllä kirjoittajana huono musiikinkuuntelija, koska suurin osa musiikista häiritsee, jos yritän samaan aikaan kirjoittaa. Tavallaan olisi kiva löytää myös kirjoitusbiisejä, mutta toistaiseksi parasta kirjoitusääntä ovat erilaiset hiljaisuudet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, hyvä jos tunnelma oli sinusta osuva! :) Minulla on vähän vaihteleva musiikkimaku, joten en odota kaikkien Kuuran lukijoiden näkevän yhtäläisyyttä valitsemieni kappaleiden ja tekstin välillä. Mutta jos edes osa biiseistä välittää kuulijalleen saman tunnelman, jonka minä kirjoittaessa tavoitin, aina parempi!

   Toki minäkin häiriinnyn musiikista silloin tällöin. Viimeksi tekstiä editoidessa tarvitsin täydellisen hiljaisuuden voidakseni keskittyä. Luulen sen johtuvan siitä, ettei oikolukiessa tarvitse tunnelmaa samoin kuin raakaversiota kirjoittaessa. Listaamani sanoitukselliset biisit toimivat parhaiten silloin, kun en ole tekstin ääressä lainkaan.

   Poista

© Elina Pitkäkangas. Made with love by The Dutch Lady Designs.