12/08/2015

Miniloma kirjoittamisesta

Joulu lähestyy ja omalta osaltani vuoden kirjoitustyöt on viimein pistetty pakettiin. Koulu vaatii vielä yhden esseen palautuksen ja vuoroja Akateemisessa kirjakaupassa riittää, mutta käsikirjoitusten osalta olen nostanut sormeni pois näppäimistöltä. Kuura lähti taittoon maanantaina, mikä on sinänsä huojentava asia. Olen pakertanut kyseisen käsikirjoituksen parissa nyt vuoden päivät, joten päästän mielelläni tekstin käsistäni. Tulen lukemaan käsikirjoitukseni vielä yhden kerran - taittoversion - mutta sen jälkeen luulen, etten halua nähdä Kuuran lauseita pitkään aikaan. Ymmärrän hyvin miksi jotkut kirjailijat eivät lue omia kirjoituksiaan enää sitten, kun kirja on kansissa. Saatan hyvin olla yksi heistä.

Jatkan kirjoittamista uudelleen tammikuussa 2016. Lähdemme kustiksen ja pienen kirjoittajaporukan kanssa Saloon Mathildedaliin viikonlopuksi työstämään käsikirjoituksiamme, ja tiedän jo nyt minkä proggiksen ääressä minut siellä nähdään. Parempi toivoa, ettei Myrskyn alku katoa jälleen kuin pieru Saharaan - siinä tapauksessa täytyisi varmaan uskoa, ettei kohtalo halua tämän käsikirjoituksen syntyvän.
Toisaalta viime päivien puheiden perusteella on aika selvää, ettei kohtalolla tai oikuttelevilla Macbookeilla ole paljoa puuttumista Kuuran jatko-osien syntymiseen enää. Myrskyyn ja Ruskaan liittyen minulla on mukavia uutisia, joista infoan hieman myöhemmin.

Loppuun vielä illan fiilistelymusaa! En ole editoidessa kuunnellut muuta kuin vaimeita soundtrackeja, joissa ei ole laulua mukana. Nautin nyt siis oikein olan takaa biiseistä, joiden sanoitusta saa pysähtyä kuuntelemaan. Tietenkin näinä päivinä kaikki liittyy maailmassani jollain tavalla Kuuraan, niin tekee myös tämä biisi:


P.S. Kirjailijahaastatteluni löytyy Myllylahden sivuilta! Vastaukseni voivat olla blogiani lukeneille entuudestaan tuttuja juttuja, mutta käykää silti lukaisemassa. :)

Lähetä kommentti

© Elina Pitkäkangas. Made with love by The Dutch Lady Designs.