9/22/2015

Etukansi

Behold! Tulevan esikoisromaanini Kuuran kansikuva on nyt valmis. Olen odottanut tätä päivää kuin kuuta nousevaa. Lopultakin saan luvan julkaista blogini lukijoille ihanuuden, jonka kehitystä olen päässyt seuraamaan aina ensimmäisestä vedoksesta lähtien. 
Tuhannet kiitokset graafikolleni Karin Niemelle tarkasta työn jäljestä ja pitkästä pinnasta! Olen enemmän kuin tyytyväinen kannen lopputulokseen. Kovasti tässä vaiheessa tietenkin jännitetään mitä lukijat pitävät kannesta, mutta kaipa tuo kuuluu asiaan. Kuuran takia koko vuoteni näyttää olevan yhtä jännittämistä. Niin hyvässä kuin pahassa.

Toki kannen graafinen suunnittelu jatkuu vielä etukannenkin jälkeen. Pääsen seuraamaan seuraavaksi takakannen, selän ja kirjan liepeiden valmistumista. Ja lopuksi taiton tietenkin. Kirjan valmistuminen kiinnostaa minua muutenkin kuin tekstin tasolla, joten kirjoitan blogiini varmasti vielä erikseen kirjan taitosta, typografiasta ja sen sellaisesta. Tällä kertaa ajattelin avata hieman Kuuran kansiprosessin syntymistä ja yleistä tunnelmaa.

Minulla oli tosiaan se erikoinen tilanne, että menin ehdottamaan kustantajalleni oman graafikon käyttämistä. Karinin tyyli miellyttää silmääni kovasti, minkä vuoksi uskoin hänen tekevän oikeutta myös Kuuralle. Kustis uskoi samaan, joten meidät päästettiin töihin.
Ensimmäisellä viikolla lähdimme Karinin ja ystäväni Kaisun (joka on ollut korvaamaton apu Kuuran suunnittelussa, kiitos siitä!) kanssa mökille Joutsaan ideoimaan kansikuvaa. Ajatuksena oli nauttia viimeisistä lämpimistä kesäpäivistä, maistella juustoja ja viiniä ja siinä sivussa kehitellä varteenotettavia kansikuvaideoita.
Sanotaanko, että listan ensimmäinen puolisko toteutui. Kiitos Top Gunin, Harry Potterin ja 2012:n homma meni lievästi sanottua pelleilyksi. En voi vieläkään olla nauramatta, kun katson mökillä syntyneitä Kuuran luonnoskuvituksia. :'D Kolmensadan kilon hukasta tulikin sitten kolmensadan kilon kärsäkäs.

Kiitokset Kaisulle myös piristävistä hahmokuvista! On muuten aika virkistävää löytää lukijapalautteen seasta nopeita luonnoksia hahmoista ja heidän ilmeistään. Joskus raakaversiota kirjoittaessani googletin huvin vuoksi hahmoilleni kasvokuvat, mutta ne ovat sittemmin hävinneet. Aivan jokaista hahmoa en näe vieläkään kristallinkirkkaana mielessäni, minkä vuoksi on hauska nähdä kuinka hahmot saavat muodon lukijan piirroksissa. 

Dukes of HazzardHauskaa meillä siis on ollut Kuuran kantta tehdessä. En kuitenkaan halua väittää, että koko prosessi olisi ollut pelkkää ruusuilla tanssimista. Rankkaa työtä tämä on ollut - ja minä olin meistä se, jonka tarvitsi vain kommentoida! Annan kyllä kaiken kunnioitukseni graafikoille tästä lähtien. Ei ole helppoa toteuttaa eheää kantta toisen haparoivien ehdotusten ja mieltymysten mukaan. Meillä oli sentään se hyvä tilanne, että Karinilta tuli idea Kuuran nykyiseen kansikuvaan heti ensimmäisen viikon aikana. Aina lähtökohdat eivät ole niin suotuisat ja monesti koko kansi menee uusiksi aivan viime metreillä. 
Tällä kertaa kuitenkin kirjailijan ja graafikon näkemykset osuivat yks yhteen. :)

Kiitos Karin ja Kaisu! 

16 kommenttia

 1. Oi kaunis! Graafikollasi on kyllä tosi ihana tyyli!

  VastaaPoista
 2. Todella ihana :3

  Noista kärsäkkäkkäistä tulee muuten mieleen semmoinen lastenkirja kuin Pomelo, puutarhanorsu. (En muista kirjoittajan nimeä) Se on todella hämmentävä kirja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että pidät!
   Hahah, kävin googlaamassa Pomelon. On varmaan kärsäkkään sukulainen, suunnilleen yhtä häiriintyneeltä näyttää.. :D

   Poista
 3. Ihana kansi tosiaan! Herättää mielenkiinnon sisällöstä heti ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ^-^ Upeaa kyllä, jos mielenkiinto herää.

   Poista
 4. Vau! Hieno kansi. :) Tsemppiä jatkoprosessiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Prosessi jatkuu pikkuhiljaa. Nyt tulee taas vähän pidempi tauko, ennen kuin tapahtuu mitään uutta.

   Poista
 5. Vau. Onpa taitelija saanut hienosti vangittua toisen päähenkilösi luonteen kuvaan. Ihan kylmät väreet menee selkää pitkin katsoessani. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, miten ihana reaktio! :o Välitän terveiset myös Karinille. Kiitos tästä! :)

   Poista
 6. Oikein onnistunut kansikuva! Hieno tunnelma. Ihanat värit. Kaunis, mutta samalla kylmä ja sopivan... jotenkin uhkaava jopa. Kuvaa jää vain katsomaan. Olen tosi iloinen, että Kuura saa noin hienon kannen, koska liian usein näkee hyvillä kirjoilla tökeröitä kansikuvia. Kannella ON merkitystä, joten hieno homma, että huolehdit kunnon taiteilijan asialle!

  Lukisin muuten tuon Kärsäkkäänkin, jos tulisi vastaan kirjastossa. :) Hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos tuhannesti! Juuri noita asioita halusimmekin kannen välittävän. Hienoa kuulla, että tunnelma on onnistunut. Kiitos, että kommentoit näin tarkasti. <3

   Kärsäkäs olisi todellakin mielenkiintoinen kirja! Vähän wtf-osastoa kylläkin. :D

   Poista

© Elina Pitkäkangas. Made with love by The Dutch Lady Designs.