8/20/2015

Kustannussopimus

Tässä se ne nyt sitten ovat, kaksi paperitulostetta edessäni. Kustannussopimus on selkeä ja odottaa allekirjoitustani. Kuuran nimi säilyy ennallaan, kirjoitan siis jatkossakin blogissani "Kuurasta" - vaikkakin tästä lähtien kyseistä käsikirjoitusta voi kutsua myös esikoisromaanikseni.

Minusta tulee kirjailija. :) Tämä viesti on hypetykseltään erilainen kuin tammikuun hihkumiseni. Minulla on ollut viikon sisään niin monta aihetta juhlaan, että pääni on kaiketi alkanut pehmetä.

Unelmien täyttymys <3
Aikataulu tulee olemaan tiukka. Pyörät on kustannustoimittamisen kannalta pistetty jo pyörimään. Tällä viikolla olen kirjoittanut kustantajani avustuksella esittelytekstin, joka on tarkoitettu romaanin ennakkotilauksia varten. Taittoversion pitäisi olla käsissäni jo ennen joulua. Romaaniin tulee kovat kannet ja suojapaperi, joka kuulemma kertoo siitä, että tarina on ei-lapsille-suunnattu. Siitä tulee näillä näkymin arviolta noin 400-sivuinen opus. Julkaisupäivämäärä sijoittuu keväälle 2016.

Kuuran graafikko Karin tutustuu tekstiin.
Minä en ole kuitenkaan ainoa, jonka pitkäaikainen unelma täyttyi tämän projektin myötä. Olen itse aika tarkka esteettisten asioiden suhteen ja olen jo varhaisessa vaiheessa ilmaissut kustantajalleni halukkuuteni osallistua romaanin kansikuvan tekoon. Tämän vuoksi ehdotin kustantajalleni oman graafikkoni käyttämistä. Lahtelainen, visuaalisesti erittäin lahjakas opiskelija ja ystäväni Karin Niemi poiki Kuuran myötä myös muita kansikuvasuunnitteluja kustantajani tarjouksesta. En tiedä kumpi meistä on tällä hetkellä onnellisempi, minä vai Karin. :)
Karin tutustuu parhaillaan Kuuran tarinaan ja lähdemme tulevana viikonloppuna hänen ja toisen ystäväni kanssa mökille luonnostelemaan ja ideoimaan Kuuran kansikuvaa. Lopullisen kansikuvan pitäisi olla valmis kuukauden kuluttua, jotta se ehtii kevään kirjaesitteeseen.

Voiko ihminen olla tämän onnellisempi? Tällaisia viestejä ei voi kirjoittaa kovin montaa kertaa elämänsä aikana, joten annan itseni kuulostaa juuri nyt niin tyytyväiseltä ja hämmentyneeltä kuin oikeasti olen. :) Koelukijani yksin tietävät miten paljon töitä tämän käsikirjoituksen eteen on tehty.

Entä mitä tämä käytännössä tarkoittaa alkuperäisille suunnitelmilleni?
Arkki on toistaiseksi jäissä. Koska kustantajani on kiinnostunut Kuuran jatko-osasta, olen sen myös valmis kirjoittamaan siitäkin huolimatta, että jatko-osan kustannussopimus on riippuvainen ensimmäisen osan menestyksestä. Ymmärrän hyvin, että mikäli jatko-osaa haluaa edes harkita, se on pistettävä muiden kirjoitusprojektien edelle. Vielä ei kuitenkaan kannata odottaa käsikirjoitukselta liikoja. Vain aika näyttää mihin Kuuran lopullinen tie vie.

28 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Kiitos sinulle avustasi! Kyselen osoitetietojasi vielä hieman myöhemmin.. ;))

   Poista
  2. Tämä on kyllä niiiiiiiiiiiiin siistiiiiiiii :D. Odottelen jo nyt pääseväni rapistelemaan kirjaasi!

   Poista
 2. Onnittelut! Pitkäaikaisen unelman toteutuminen voi olla joskus suorastaan päihdyttävä tunne.

  Tsemppiä edessä olevaan urakkaan ja pidä hauskaa kansikuvan suunnittelusta. Se on varsin mielekästä puuhaa ja eroaa kirjoittamisesta mukavalla tavalla, vaikka samalla nivoutuu siihen tiukasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoista. :) Kansikuvaa on todella jännittävää ideoita, vaikkakin minun tehtäväni on lähinnä istua ja katsoa kun kaksi virtuoosia piirtävät ja suunnittelevat puolestani ja kysyvät sitten mistä tykkään ja mistä en. :D

   Poista
 3. Onneaonneaonnea!!!

  Wou, aika tiukka aikataulu! Mulla on vikat deadlinet samoihin aikoihin mut sopimus tuli jo toukokuussa. Mutta kyllä tässä hyvin ehtii kun ahkeroit vaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Ja apua, minulta on mennyt sopparisi ihan ohi!!! Mitä ihmettä, pyrähdän heti blogiisi tsekkaamaan toukokuun viestit. Paljon onnea itsellesi!! :)

   Poista
 4. Onnea vielä kerran! :) Tätä oli ihana lukea. Innolla odotan julkaisua.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun toimit koelukijana. :) Kuura on muuttunut aika paljon siitä mitä se puoli vuotta sitten oli, joten veikkaan että tulet yllättymään.

   Poista
 5. Ah, Morren tallissa :) Kiva kuulla, Myllylahti siis?
  Onnittelut, nauti tunteesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Ja kyllä, päättelit oikein, Myllylahti on Kuuran kustantaja. Roikun siis Morren hihassa seuraavan vuoden ajan. :D

   Poista
 6. Suuret onnittelut! Mahtavaa että olet päässyt tuohon tilanteeseen! Ja hienoa, että tästä poiki vielä hyötyjä muillekin. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista! ^-^ Minäkin olen ollut niin kauhean iloinen Karinin puolesta.

   Poista
 7. Onnea vielä! :) Tuosta se hauskuus vasta alkaa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vähän meinaa stressata, vaikka yritän toki nauttiakin. :)

   Poista
  2. Ja odotan, että pääsen lukemaan kirjasi kovissa kansissa. :)

   Poista
  3. Niin, toivottavasti pidät siitä. :)

   Poista
 8. Onpas hieno uutinen! Tuohan sitten meille Itikseen Akan akoille lukukappaleita tyrkylle kun projekti etenee ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ihanaa nähdä sinutkin täällä kommentoimassa! Heh, voin ehdottomasti tuoda vapaakappaleen Itiksen Akateemisen jengille ensi keväänä. Nähdään muuten varmaan taas syksyllä työn merkeissä. ;)

   Poista
 9. Hitaat onnittelut vielä täältäkin! Odotan innolla lopullista versiota, kirja on tainnut muuttua aikalailla viimeksi lukemastani versiosta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle avustasi koelukijana. :) Tuskin Kuura olisi tänne asti selvinnyt ilman neuvojanne. Toivottavasti ilahdut tästä uudesta versiosta, se on tosiaan muuttunut aika paljon. Uskon kyllä, että tarina on mennyt eteenpäin.

   Poista

© Elina Pitkäkangas. Made with love by The Dutch Lady Designs.