7/16/2015

Valmis!

Vihdoin saan kirjoittaa iloisia uutisia. Sain Kuuran uusimman käsikirjoitusversion valmiiksi eilen illalla pitkän uurastuksen jälkeen. Oloni on hieman epätodellinen tällä hetkellä: "Sekö on nyt oikeasti valmis..?" Toki käsikirjoitus vaatii vielä oikolukukierroksen ennen kuin laitan sen arvioitavaksi, mutta minulle oikolukeminen on aina ollut hyvin mieluista ja nopeaa. En laske sitä mukaan raakaan editointiin.
Jeiiii, nyt saa juhlia kesää ja valmista käsikirjoitusta!
Käsikirjoitus lyheni tämän editointikierroksen aikana viidellä sivulla, mutta kasvatti sanamääräänsä 3000 sanalla. Hassu huomio. Luulen, että löysän dialogin karsiminen ja tiiviimmän kuvailun lisääminen mahdollisti moisen lopputuloksen. Kuuran lopullinen sanamäärä on nyt siis reilut 86 000. Kokonaisuuteen olen kuitenkin tyytyväinen. Omasta mielestäni tämä versio on ehdottomasti paras kaikista editointiversioista. Kuura on nyt kirjoitettu paremmin, plus hahmoissa on enemmän syvyyttä. Alkuun vaikeuksia tuottanut uusi miespäähenkilö muuttui tarinan edetessä hyvin mielenkiintoiseksi ja nautinnolliseksi hahmoksi kirjoittaa. Hahmon motiiveja ei tarvinnut enää pohtia muistilappujen kanssa, vaan kaikki muuttui tapahtumien kulun myötä loogiseksi ja luontevaksi. Kuurassa on mielestäni nyt kaksi niin onnistunutta päähenkilöä kuin minun taidoillani voi kirjoittaa. En muuttaisi mitään. Sivuhenkilöt eivät nouse valitettavasti päähenkilöiden tasolle, mutta kaikkea ei vain pysty yhteen tarinaan sisällyttää. Voin vain toivoa, että ainesta on riittävästi kustannussopimuksen saamiseen.
Tiedän, että kustantajan lopullisen vastauksen odottaminen tulee olemaan tuskaa. Olen päättänyt, että tämä on Kuuran last shot, enkä aio työstää käsikirjoitusta enää tämän jälkeen mikäli sopparia ei näillä eväillä synny. Siirryn kirjoittamaan Arkkia syksyllä tilanteesta riippumatta. 

Juuri nyt en aio kuitenkaan murehtia liikoja. Huokaisen helpotuksesta ja ryhdyn lukemaan uunituoretta käsikirjoitusta läpi heti tänä iltana.

18 kommenttia

 1. Mahtavaa! Haluaisin jo niin tämän omaan hyllyyni kansissa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, kirja kansissa olisi kyllä kiduttavan ihana ajatus! Toivotaan parasta :)

   Poista
 2. Onnittelut! Olet tehnyt ison urakan!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Raskas editointikierroshan tuo oli. Loppukesän aikana en aio kirjoittaa enää lauseen lausetta! Luen vain ja lomailen.

   Poista
 3. Onnea! Se on mahtava fiilis, kun saa käsikirjoituksen tuohon pisteeseen. Toivotaan, että se kustannussopimuskin sieltä aikanaan tulee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin on! Ehkä vieläkin parempi fiilis on silloin, kun kässärin raakaversion saa ensimmäistä kertaa valmiiksi. Nyt kässäri on jo niin työstetty, ettei siinä ole enää samaa uutuudenviehätystä. Toivotaan, että soppari tälle syntyisi! :)

   Poista
 4. En muista sanoinko eilen kunnolla onnitteluja kun olin itse jotenkin niin pihalla, mutta hieno saavutus! Ja on ihana tunne, kun tarina syvenee ja paranee muokatessa, vaikka siinä olisikin paljon työtä. Nyt voit lepäillä. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kyllä onnittelit. :D Mutta kiitos vielä! Aion tosiaankin nyt lepäillä. En tee muuta kuin luen koko loppukesän ajan.

   Poista
 5. Luulin jo vastanneeni tähän? Olenpa haja-aivo! Tämä on upeaa! Tiesinhän että pystyt tähän. :D :D

  Nyt vain odotellaan mieluisia uutisia kustantamon puolelta. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee, kiitos! On ollut ihanaa, kun niin monet kannustivat minua tähän editointirupeamaan, vaikka töitä oli järkyttävän paljon. En jaksaisi toista samanlaista kierrosta ihan heti uudestaan. Nyt vain sitten toivotaan parasta. :)

   Poista
 6. Hienoa! Tiedän tunteen, kun saa kässärin kasaan :). Onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kyllä se on mukava tunne. Isot onnittelut myös sinun kässäristäsi!

   Poista

© Elina Pitkäkangas. Made with love by The Dutch Lady Designs.