5/19/2015

Kevään Kirjakarnevaali

Hei ja hyvää kevättä kaikille! Blogissani on ollut nyt muutaman viikon ajan kovin hiljaista, mutta se tulee pian muuttumaan. Koiranpentu Hans on vienyt odotetusti paljon vapaa-aikaani, plus pennun hankinnan jälkeen ajatukseni ovat olleet kaikkialla muualla paitsi omissa kässäreissä. Joku voisi sanoa, että kirjoita silloin kun pentu nukkuu (pentu nukkuu paljon), mutta minulle tarkkaan ajastettu kirjoittaminen ei ole koskaan ollut helppoa. Ajatusten kokoaminen on hankalaa, eikä tarinan hahmoista meinaa saada otetta. Iltaisin olen niin väsynyt, että kaadun sänkyyn viimeistään kymmeneltä.
Seuraamukset: olen jäänyt Kuuran aikataulusta jälkeen vielä lisää enkä saa käsistä valmiiksi kesäkuuhunkaan mennessä. Tilanteesta huolestuneena laitoin viestiä kustikselle ja kerroin väliaikatietoja kässärini edistymisestä. Ilokseni kustis sanoi kuitenkin asian olevan kunnossa ja antoi minulle uuden deadlinen: 15.8. Huh, helpotuksen määrää! Tuohon deadlineen tulen ainakin ehtimään.

Toki Hansin kanssa elo on alkanut myös vähitellen arkistua ja keventyä, minkä vuoksi olen alkanut jälleen kerryttää intoani kässäreitäni kohtaan. Tänään piipahdin hakemassa kirjoitusintoa Helsingin Rautatientorin Kirjakarnevaaleilta. Aivan ihana sää ja tunnelma! En viipynyt pitkään, mutta kirjateltassa pyörähtäminen piristi ihmeen paljon arkista tiistaipäivää. Minun ei pitänyt ostaa mitään, mutta mukaan tarttui siitäkin huolimatta Sofi Oksasen Baby Jane ja Annika Idströmin Veljeni Sebastian. 


Lisäksi ilahduin huomatessani, että kirjojen lisäksi teltassa myytiin leffoja. Mielestäni elokuvat ja kirjat sopivat hyvin yhteen. Itse asiassa olen salaa toivonut, että Suomalainen kirjakauppa alkaisi Lumenen kosmetiikkatuotteiden ja kaulakorujen sijaan myydä dvd:tä (jos on aivan pakko myydä jotain muutakin kirjojen ja toimistotuotteiden ohella). Kirjakarnevaalilla dvd-pöytä ainakin näytti vetävän väkeä puoleensa. Itsekin hypistelin käsissäni useita leffoja, vaikka päädyin lopulta pihistelemään ja tyydyin ostamaan Aavikon kukan. 


Yhden kirjailijahaastattelunkin ennätin kuulemaan. KirjaKallio haastatteli Tomi Astikaista tämän teoksesta Miten elää ilman rahaa. Kirjailija kertoi muun muassa kuinka eläminen ilman rahaa onnistuu ulkomailla: liftaten, dyykaten ja taivasalla nukkuen. Samalla pohdittiin lyhyesti rahattomuuden tuomaa vapauden tunnetta. Kirja kuulosti viihdyttävältä ja mielenkiintoiselta. Vaikka monet haastattelussa esille tulleet asiat (esim. liftaus) eivät välttämättä sovi naispuoleiselle maailmanmatkaajalle, voisin hyvin ostaa tämän romaanin reppureissaamisesta kiinnostuneelle sisarelleni lahjaksi.


Kaiken kaikkiaan mukavan virkistävä päivä! Uskon, että saan pian jälleen omasta kirjoittamisrytmistäni kiinni. Kirjakarnevaali antoi minulle ainakin toivomaani kirjoitusintoa, enkä aio antaa sen lopahtaa ihan heti. Kynnystäni kirjoittaa madaltaa myös se, ettei Kuurassa ole editoimatta enää muuta kuin viimeiset "jännäriluvut". Niiden työstäminen pitäisi käydä nopeasti.

4 kommenttia

 1. Kiva, että sait lisäaikaa eikä tarvitse kiirehtiä. :) Tuo tapahtuma vaikutti mielenkiintoiselta, harmi kyllä jäi itseltäni välistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nyt on vähän rentoutuneempi olo. :) Kirjakarnevaali kesti tosiaan vaan sen pari päivää. Itsellänikin meinasi jäädä käymättä siellä, mutta onneksi menin. Sieltä sai kivan pienen intoboostin! :)

   Poista
 2. I have never seen such a big tent filled with books and movies.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I haven't seen either. I hope that there would be more of these kind of events! :)

   Poista

© Elina Pitkäkangas. Made with love by The Dutch Lady Designs.