1/02/2015

Vuosi 2014

On tammikuun alku, ja monet bloggaajat ovat jo tehneet omat vuosikatsauksensa. Olen vitkastellut oman koosteeni kirjoittamista, koska olen viimeistellyt muuttoani, reissannut Lahden ja Helsingin väliä vimmattuna ja pääsin asettumaan aloilleni vasta nyt.
Ennen koosteen kirjoittamista ajattelin, ettei listasta tule kovinkaan ihmeellistä, mutta koosteen kirjoittamisen jälkeen näin, että tilannehan ihan toinen. Vaikkei vuosi tunnu aina hektiseltä ja toimintarikkaalta, sen pitkään ajanjaksoon mahtuu yllättävän paljon saavutuksia.

Saimme lumen ja tunnelman jouluksi.
Ensinnäkin perustin blogin. Tarkalleen ottaen perustin blogin jo joulukuussa 2013, mutta vuoden 2014 aikana tulin kunnolla sinuiksi nettikirjoittelun ja blogiyhteisön kanssa. Blogin perustaminen on ollut yksi parhaimpia päätöksiäni. Olen hyötynyt blogista monella tapaa, eikä huonoja puolia ole toistaiseksi tullut eteen lainkaan. Olen saanut loistavia koelukijoita, tutustunut toisiin kirjoittajiin, oppinut ja innostunut.
En ajatellut blogia perustaessani saavani tälle juurikaan lukijoita. Siksi 20 lukijan määrä on ilahduttanut minua suuresti. Kiitokset kaikille!

Myös kässäriprojektit edistyivät vuoden aikana ilahduttavalla tavalla. Arkin ensimmäinen versio valmistui kevään aikana, ja Kuuran sain kustannuskierrokselleen joulukuun alussa. Vuosi 2014 oli selvästi enemmän Kuuran vuosi: editoin sitä vimmatusti ja se kävi viidellä koelukijalla. Nyt vain toivotaan, että työ tuottaisi hedelmää. Kässäri on lähetetty vasta muutamalle lempikustantajalle, mutta tammi-helmikuun aikana tulen lähettämään sen myös useille muille kustannustaloille.

Viime kesänä kartutin myös työkokemustani päästyäni töihin pienoislehden toimitukseen. Uskon, että työ kehitti minua kirjoittajana jonkin verran. Työni kautta sain myös tilaisuuden esiintyä Helsingin kirjamessuilla: esittelin Willian Marchin sotaromaania Komppania K yhdessä Janne Tarmion ja Juha-Pekka Raesteen kanssa. Tilaisuus oli jännittävä, mutta samalla hyvin antoisa ja miellyttävä. Suuret kiitokset Viestintä Tarmio Oylle!

Kirjavuosi 2014 jäi sen sijaan laihaksi. Olisin voinut olla lukijani hitusen ahkerampi, koska mielenkiintoisia kirjoja ilmestyi tänä vuonna paljon. Luin 20 kirjaa, joiden joukosta on vaikeaa poimia yhtä parasta, koska kirjat ovat niin erilaisia. Erityismaininnat haluan antaa kuitenkin seuraaville teoksille: William Marchin Komppania K, Siiri Enorannan Nokkosvallankumous, Jenna Kostetin Lautturi sekä Annukka Salaman Käärmeenlumooja.
Yritän tulevan vuoden aikana ryhdistäytyä lukijana. En aseta tavoitetta liian korkealle, mutta toivottavasti saan luettua 30 kirjaa vuoden loppuun mennessä.

Siinäpä nuo. Toivottavasti uusi vuosi toisi mukanaan paljon uusia kokemuksia. Ainakin yhden pienen koiranpennun se tuo tullessaan... <3

Oikein hyvää uutta vuotta 2015!

Lähetä kommentti

© Elina Pitkäkangas. Made with love by The Dutch Lady Designs.