12/07/2014

Bye bye baby

Sinne meni. Kässäri nimittäin.
Lähetin Kuuran tänään kustannuskierrokselleen. Luin ja editoin kässärin vielä viimeisen kerran kuluneen viikonlopun aikana, ja nyt tarina on mielestäni sen näköinen, että voin seistä hyvillä mielin sen takana. Kässäri jäi toki laajaksi (vajaa 83 000 sanaa), mutta pitkään pähkäiltyäni päätin olla poistamatta siitä enää suurempia kokonaisuuksia. Minun silmissäni Kuura on nyt valmis. 

Kyseinen käsikirjoitus vaati ennen lähettämistään seuraavat asiat:

 • Raakaversio (syksy 2013)
 • 4 raskasta editointikierrosta (kevät 2014 ja syksy 2014)
 • 5 koelukijaa
 • 6 erilaista tarinan alkua
 • enemmän kärsivällisyyttä kuin tiesin omaavani

Tuhannet kiitokset Kuuran koelukijoille! En olisi nähnyt puoliakaan kässärini puutteista ilman ulkopuolisten apua. Etenkin loppuvaiheessa tuntui, että olin ihan pihalla. Sokeuduin omille maneereilleni, enkä kyennyt tarkastelemaan tekstiä objektiivisesti. Asiat, jotka olivat minulle päivänselviä, saattoivat jäädä lukijalle pimentoon - tai päinvastoin. Informaation määrää oli yllättävän vaikea säädellä.
Koelukijoilta sain myös paljon tarvitsemaani kannustusta. Kässäristä saadut ruusut nostivat koko harrastuksen ihan uudelle tasolle. Luulin olevani kauhean omistushaluinen kässäreistäni, mutta lukijapalautteiden myötä tajusin miten paljon enemmän voin nauttia tarinoistani, kun jaan ne muiden kanssa. Kaikki muuttuu jotenkin elävämmäksi. 

Pidetään peukut pystyssä, että Kuura otetaan hyvin vastaan maailmalla! Ja vaikkei otettaisikaan, olen silti valtavan ylpeä aikaansaannoksestani. Juuri nyt olen onnellinen, kävi miten kävi.

Kirjoittaminen on ihana, palkitseva harrastus. 

8 kommenttia

 1. Pidetään peukut pystyssä. :)

  VastaaPoista
 2. Oho, nyt vasta bongasin postauksen.

  Onnea Kuuralle matkaan ja ole ylpeä ihan aiheesta, olet tehnyt hurjan työn! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheh, juu kaksi viikkoa kässäri on nyt ollut maailmalla! Toivotaan parasta ja kiitos kannustuksista. :)

   Poista

© Elina Pitkäkangas. Made with love by The Dutch Lady Designs.