10/15/2014

Toinen koelukukierros

Kauan siinä meni, mutta sain lopultakin Kuuran kakkoseditoinnin päätökseen. Olen hieman aikataulustani jäljessä, mutta en vielä pahasti. Olin koko viime viikon töissä Stockmannin Hulluilla Päivillä, eikä ollut puhettakaan että olisin jaksanut editoida kässäriä vielä työpäivän jälkeen. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan, vai?

Tarinassa on edelleen kohtia, jotka arveluttavat minua, mutta olen päättänyt lähettää kässärin toiselle koelukukierrokselleen kaikesta huolimatta nyt. Tulostin eilen illalla Kuuran paperille ja luin sen läpi kokonaisuudessaan. Löysin yhteensä viisi kohtaa, jotka kaipaavat vielä kipeästi muokkausta, mutta muussa tapauksessa koen kässärini olevan nyt aika hyvällä mallilla. 
Toivottavasti koelukijani ovat samaa mieltä kanssani.

Lähetän Kuuran nyt siis toiselle koelukukierrokselleen, ja olen saanut jo muutamia kiinnostuneita koelukijoita kässärilleni. Pari uutta koelukijaa on jo ilmoittautunut vapaaehtoiseksi, ja pyrin saamaan myös vanhojen koelukijoiden mielipiteet muokatusta kässäristä. Onko viisi koelukijaa sopiva määrä? Suosin alunperin kolmea, mutta tulin lopulta siihen tulokseen, että haluan muutaman uuden mielipiteen käsikirjoituksestani vielä nyt kun käsikirjoitus on viittä vaille valmis.
Suuret kiitokset koelukijoiden korvaamattomasta avusta jo nyt. Kuura kun ei ole niitä kaikista lyhyimpiä tarinoita (sain tekstin supistettua toistaiseksi 84 000 sanaan, mutta se on edelleen paljon), joten tämän kässärin syynääminen vie varmasti paljon aikaa ja vaivaa.

Alan olla henkilökohtaisesti jo aika tympääntynyt tähän tarinaan. Luojan kiitos Nanowrimo alkaa pian, ja saan ajatukseni pois Kuurasta. Tuntuu, että mitä enemmän olen kässäriä muokannut, sitä enemmän se on hajonnut osiin. Niin kuin savi: tuoreena se kyllä muokkaantuu hyvin ja saumattomasti, mutta kun sitä on näprännyt käsissään tarpeeksi kauan, se muuttuu kuivaksi ja haperoksi. Rakoja jää entistä helpommin. 


Tulostettu ryökäle <3

2 kommenttia

 1. Minä ilmoittautuisin koelukijaksi, jos sellaisille on vielä tarvetta :). Oman kässärin rassaamisen välissä tekisi hyvää tehdä jotain muuta.
  mil_kah@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) Arvostaisin vaivannäköäsi todella paljon. Laitan sinulle sähköpostia tulemaan illalla jahka pääsen kotiin. Sinun myötäsi koelukijoita on nyt siis viisi (muokkasin blogikirjoitusta tämän viestin jälkeen), joten lyön homman lukkoon näiltä osin.

   Poista

© Elina Pitkäkangas. Made with love by The Dutch Lady Designs.