4/18/2014

Hyvää pääsiäistä!

Hei vaan ja hyvää pääsiäistä kaikille! Tässä on ollut blogin ja kässäreiden kanssa hiljaiseloa nyt jonkun aikaa, kiitos kandini loppukirin. Oli pakko panostaa kouluun ja unohtaa hetkeksi kaikki muu. En muista olleeni vuosiin näin ahkera ja tehokas kuin viimeisen kahden viikon sisään olen ollut. Tänään sain kuitenkin viimein kandin palautettua ensi viikon seminaarikertaa varten. Voin siis lopultakin nauttia ansaitusta pääsiäislomasta. Aika paljon kyllä jännittää se, mitähän opponentti keksii ensi viikolla tutkielmastani sanoa, mutta yleensä ottaen olen aika tyytyväinen kandini lopputulokseen ja seison vakaasti tutkielmani takana. Sitä on ollut hyvin mielenkiintoista kirjoittaa, ja ellei tuleva seminaaripäivä jännittäisi niin kovasti, voisin sanoa melkein nauttineeni kandin työstämisestä.
Nyt tuntuu kieltämättä aika oudolta. Aivan kuin suuri kivi olisi vierähtänyt sydämeltä. Voinko nyt siis ihan oikeasti palata takaisin kässäreideni pariin? Voin luvan kanssa jatkaa editointia siihen mihin viimeksi jäin? Oikeasti? Ei enää suuria koulurupeamia? Voi hyvä luoja.
Ensitöikseni aion vetää Kuuran esiin ja alan suomalaistaa sen henkilöhahmojen nimiä. Tämä on editoimisen kenties mukavimpia ja helpoimpia vaiheita. Toki uudet nimet vaativat vielä jonkun verran totuttelua. Pidän kyllä kovasti jokaisesta uudesta nimestä, mutta entiset nimet ovat juurtuneet syvään. Kun olen yli puoli vuotta elänyt Konanin ja Mellon kanssa, tuntuu yhtäkkiä todella oudolta kutsua tyttöjä joillain toisilla nimillä. Heidän persoonansa ovat kaivautuneet syvälle vanhojen nimien sisään. Mutta kaipa tähän vielä tottuu.

Juuri nyt minulla ei ole paljoa sanottavaa itse proosan kirjoittamisesta tai editoimisesta, koska en ole työstänyt kässäreitäni melkein kuukauteen. Valitettavasti. Haluan vain sanoa, että kevät on tuonut minulle hyvin mahtipontisen ja kärsimättömän mielen mitä ideointiin tulee. Arkki, jonka ydintarina sisältyy kolmeen romaanin osaan, on saanut mielessäni jo kaksi uutta jatko-osaa. Tiedän jo nyt, ettei Arkki tule koskaan leviämään kolmesta osastaan pidemmälle, mutta ideointi on vain niin ihanaa, etten ole raaskinut kieltää jatko-osien suunnittelua itseltäni. Myös Kuura on saanut mielessäni jatko-osan. Minua ei totisesti ole luotu editointikierroksia varten. Pitäisi päästä eteenpäin.

5 kommenttia

 1. Hyvää pääsiäistä ja onnittelut siitä, että sait kandin tuohon vaiheeseen! Kyllä se siitä varmaan hyvin menee. :-) Ja mukavaa, että nyt voit sitten rentoutua ja palata kässäreidesi pariin.

  Minullakin mielen ideointiosastolla on jokin kevätryntäys päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset ja hyvää pääsiäistä vielä! Kevät on kyllä sitten mukavaa aikaa. Tulee uutta puhtia tuosta auringosta. :)

   Poista
 2. Hienoa että kandisi etenee! Helpotus on varmasti valtava, kun saat viimeisetkin kandin vaiheet pois alta. Ja eiköhän opponentilta tule ihan hyviä kommentteja.

  Oma Pääsiäinen meni selkävaivaisena, joten kässärisi luku viivästyi.
  Lupaankin palautteen vasta tälle viikonlopulle! :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei paniikkia! :) Lue vain rauhassa omaan tahtiin. Pystynkin paneutumaan palautteeseen paremmin vasta ensi viikolla, kun olen ensin saanut kevään tentit pois alta.

   Ikäviä nuo selkäkivut. :// Toivottavasti ei ole mistään pitkäaikaisesta vaivasta kyse... Käy hierojalla tsekkaamassa jos ne saisivat jumin pois!

   Poista
  2. Ei, sain jonkun syvälihasjumin lenkin jälkeen. Se parani runsaalla venyttelyllä ja levolla. Pitää satsata lihaskuntoonkin jatkossa, kun juoksemisesta on tullut näin kokonaisvaltaista. ;)

   No hyvä, en ollut onneksi buukannut viikonlopulle vielä muuta.

   Poista

© Elina Pitkäkangas. Made with love by The Dutch Lady Designs.